Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Εκτός επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου οι μελισσοκόμοι – τους «βάφτισαν» αγρότες

Αποκλείονται ουσιαστικά από την επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο οι μελισσοκόμοι της χώρας, με βάση τη σχετική ΚΥΑ των αρμόδιων υπουργείων, καθώς συμπεριλήφθηκαν στη φυτική παραγωγή!

Σύμφωνα με πληροφορίες του paseges.gr, οι μελισσοκόμοι έχουν ενταχθεί στην φυτική παραγωγή, με αποτέλεσμα, ουσιαστικά να μένουν εκτός της επιστροφής του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πέρσι οι μελισσοκόμοι δεν δικαιούντο επιστροφής ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου.

Είναι ενδεικτικό πως συγκεκριμένος μελισσοκόμος που θεωρείται «μεγάλος» τηρουμένων των αναλογιών για τον κλάδο, έχοντας στην κατοχή του πάνω από 1.000 μελίσσια, μπαίνοντας στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ που λειτουργεί online διαπίστωσε ότι η συνολική (το 100%) επιστροφής δεν ξεπερνά τα 25 και κάτι... ψιλά ευρώ, ενώ όπως αναφερόταν στο σύστημα επειδή το 50% του ποσού (13 ευρώ περίπου) ήταν μικρό, δεν πιστώθηκε ο λογαριασμός του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κι άλλες μελισσοκομικές «μονάδες» παραπλήσιου ή μικρότερου μεγέθους μένουν εκτός επιστροφής, ενώ γεννιούνται εύλογα ερωτήματα για το τί γίνεται με τους μικρότερους παραγωγούς, που αποτελούν και την πλειοψηφία.
-----------------------
Πηγή: paseges.gr
-----------------------