Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Aκτοπλοΐα: Οι προσφορές για άγονες γραμμές

Για όλες τις άγονες γραμμές που περιλαμβάνονταν στο διαγωνισμό της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κατέθεσαν προσφορές οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε προχθές 26 Σεπτεμβρίου, και αφορά τη δρομολογιακή περίοδο 1/11/2012 μέχρι 31/10/2013, όλες οι μεγάλες άγονες γραμμές προκάλεσαν το ενδιαφέρον των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Ειδικότερα για τις γραμμές Πειραιάς, Μήλος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ιος, Θήρα και Πειραιάς, Σίφνος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ιος, Θήρα, προσφορά κατέθεσε η κοινοπραξία των εταιρειών ΑΝΕΖ και Ventouris Sea Lines, η οποία εξυπηρετεί και τώρα τις συγκεκριμένες γραμμές.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη γραμμή Πειραιάς-Θήρα-Ανάφη από την εταιρεία Αιγαίον Πέλαγος, θυγατρική της ΑΝΕΚ, η οποία επίσης εξυπηρετεί και τώρα τα νησιά, σε συνδυασμό με μία άλλη γραμμή που έχει προκηρυχθεί από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και είναι συνέχεια της προαναφερόμενης και φθάνει μέσω Κρήτης στα Δωδεκάνησα.

Οι μικρές Κυκλάδες

Για τις γραμμές των μικρών νησιών των Κυκλάδων (από Νάξο για Δονούσα, από Νάξο για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Κατάπολα) ενδιαφέρον εκδήλωσε η Blue Star Ferries η οποία πραγματοποιεί και τώρα τη γραμμή.

Δύο εταιρείες, η C-Link Ferries, θυγατρική της ΝΕΛ, και η Αιγαίον Πέλαγος, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη γραμμή Πειραιάς, Σύρος, Αγ. Κήρυκος, Φούρνοι, Καρλόβασι, την οποία σήμερα εξυπηρετεί η Αιγαίον Πέλαγος. 

Τέλος, δύο εταιρείες, η Blue Star Ferries και η C-Link Ferries, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις γραμμές των Δωδεκανήσων (από Πάτμο για, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Σύμη, Ρόδο, από Αστυπάλαια για Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο, Ρόδο και από Κάλυμνο για Κω, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Ρόδο). 

Τις συγκεκριμένες γραμμές εξυπηρετεί σήμερα η blue star ferries.

Τέλος, ενδιαφέρον από μικρότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες υπήρξε και για τις υπόλοιπες άγονες τοπικές γραμμές.
--------------------------
Πηγή: Ναυτεμπορική
--------------------------