Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Κινητοποίηση της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Τροιζηνία




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Πειραιάς  20 - 8 - 2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ.Δ/νση: Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κώδ:. 18531
Τηλέφ.: 213-20 73 501
FAX: 210-41 19 802
Πληροφορίες: Μαρία Σαλπά
                                               

ΔΕΛΤΙΟ ΤYΠΟΥ


                           «Κινητοποίηση της Περιφέρειας Αττικής
                για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Τροιζηνία»

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Δάριζα Τροιζηνίας.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού εστάλησαν άμεσα δύο υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα για να στηρίξουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης είχε συνεχή επικοινωνία με τους Δημάρχους Πόρου Δημήτρη Στρατηγό και Τροιζηνίας Γιάννη Σαμπάνη, οι οποίοι συνέδραμαν με αποστολή υδροφόρων, και με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής από την οποία ζήτησε την αποστολή εναέριων μέσων, όπως και έγινε άμεσα. Επίσης, επίγεια μέσα εστάλησαν μετά από συνεργασία  με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της διαπεριφερειακής συνεργασίας.

Ήδη δόθηκε εντολή στα στελέχη των Τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων, ώστε αμέσως μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς να καταγραφούν οι ζημιές για να αποζημιωθούν οι πληγέντες.