Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Επίσκεψη κλιμακίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον Υπουργό Υγείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, Τομεάρχης Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Υγείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μαζί με το Γραμματέα της Κ.Ο. κ. Κ.Μαρκόπουλο, επισκέφτηκαν σήμερα τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο και συζήτησαν τα προβλήματα του χώρου της Υγείας.

Ο κ.Μελάς, μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Λόγω της απαράδεκτης πολιτικής των τελευταίων Κυβερνήσεων και στο χώρο της Υγείας, οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας έχουν υποβαθμιστεί πάρα  πολύ.

Έτσι, ασθενείς, γιατροί και φαρμακοποιοί βιώνουν σήμερα τα αρνητικά αποτελέσματα των εσφαλμένων αυτών  επιλογών, τα οποία οφείλονται κυρίως στην έλλειψη της αναγκαίας χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ αλλά και των Νοσοκομείων.

Γι αυτό, επιβάλλεται να εξασφαλιστεί η αναγκαία αυτή χρηματοδότηση από το κράτος, αλλά και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία να καταβάλλονται στον ΕΟΠΥΥ τα ποσά που παρακρατούνται από τα Ταμεία, που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Έτσι μόνο θα επιτευχθεί η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας, έτσι θα προστατευτεί η Υγεία του Ελληνικού Λαού, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό και θα διαφυλαχτεί η αξιοπρέπεια των ιατρών και  των φαρμακοποιών  που υπηρετούν το χώρο.