Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ανοιχτή και Ευθεία Επιστολή προς τον κ. Σαμαρά Πρωθυπουργό Ελλάδας


Αγαπητέ κ. Σαμαρά
Με ειλικρινά ευχάριστη έκπληξη άκουσα σήμερα ότι ετοιμάζεται ένα νέο φορολογικό σχέδιο που θα βασίζεται στο απόλυτα δίκαιο Αμερικάνικο φορολογικό σύστημα με απόλυτες τιμές εσόδων - εξόδων όλων των πολιτών της Ελλάδας.

Φυσικά από τα συνήθη "φαιδρά" πρόσωπα κάποιων τηλεοπτικών τηλεπαραθυριστών καθηγητών η με τα οικονομικά ασχολουμένων άκουσα διάφορα φαιδρά και ανυπόστατα, ως συνήθως.

Ακόμη άκουσα αναφορές ότι θα υπάρχει εξαίρεση κάποιων λογαριασμών ΔΕΚΟ , ΜΕΚΟ, ΛΕΠΟ, κ.λ.π. και σκέφθηκα ότι εκεί που πάει να γίνει κάτι σωστό όλο και βρίσκεται κάτι που θα το στραβώσει πάλι.

Πιστεύω απόλυτα πως αυτό είναι τεράστιο λάθος και ότι ακόμα και μια καραμέλλα να αγοράσεις πρέπει να περνάει στο λογαριασμό εξόδων και δεν υπάρχει καμιά απολύτως δικαιολογία για οιαδήποτε εξαίρεση.

Πρίν όμως εφαρμοσθεί αυτός ο καταπληκτικός νόμος χρειάζεται σωστή και κατάλληλη προετοιμασία και όχι γονατογραφήματα τύπου ΕΟΠΠΥ.

Όλοι οι πολίτες αλλά και οι κάτοικοι αυτής της χώρας οφείλουν να έχουν φορολογικό μητρώο, ιδιάλλως είναι παράνομοι. Άρα με βάση το φορολογικό τους μητρώο και ΧΩΡΙΣ καμία άλλη επιβάρυνση και ει δυνατόν ηλεκτρονικά να εκδίδεται ΑΜΕΣΑ μία κάρτα φορολογικού ελέγχου η οποία θα χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΟΥ , ακόμα και για αγορά τσίχλας από περίπτερο, και θα χρεώνεται αυτόματα στο μητρώο του κάθε φορολογουμένου.

Για κάθε αγορά η συναλλαγή που θα γίνεται χωρίς την κάρτα να υπάρχει άμεση παρέμβαση της οικονομικής αστυνομίας και να οδηγούνται οι συναλλασὀμενοι στο αυτόφωρο με ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη η με πρόστιμο 100πλάσιο της αξίας της συναλλαγής.

Το υπάρχον προσωπικό του υπουργείου οικονομικών (πρώην εφοριακοί η άλλοι οικονομικοί υπάλληλοι) να μετατραπεί σε οικονομική αστυνομία η οποία θα κάνει συνεχείς ελέγχους σε όλη την επικράτεια και θα μαζεύει τους όποιους παραβάτες. Και γνωρίζουμε όλοι ποιοί είναι οι παραβάτες. Αρκεί να στηθεί κανείς έξω από ένα οδοντιατρείο η ιδιωτικό ιατρείο και να ρωτάει τους εξερχόμενους. Αρκεί να κάνει τουρισμό σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στα νησιά και να πάει σε οιαδήποτε ταβέρνα σαν απλός πελάτης. Αρκεί να καλέσει ένα υδραυλικό η ηλεκτρολόγο για επείγουσα βλάβη. Αρκεί να πάει σε κάποιο μπαρ η ξενυχτάδικο σαν απλός πελάτης. Και ο κατάλογος είναι τεράστιος και ατέλειωτος και τον ξέρουμε όλοι αλλά σιωπάμε ερμητικά και έπειτα διαμαρτυρόμαστε και αγανακτούμε και βρίζουμε και μουντζώνουμε και κατηγορούμε τους φοροφυγάδες που εμείς έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία 50 χρόνια.

Σήμερα στην απόλυτη ηλεκτρονική εποχή όλα αυτά είναι εφικτά και μάλιστα πολύ σύντομα. Τα πάντα σχετικά με τις φορολογικές συναλλαγές να γίνονται αυτόματα χωρίς να παρεμβάλλεται καθόλου ανθρώπινος παράγων, πράγμα που αποκλείει κάθε ύποπτη συναλλαγή μεταξύ φορολογουμένων και ελεγκτών. Εάν δε υπάρξει η παραμικρή τέτοια περίπτωση να προηγηθεί απαραίτητη νομοθεσία με τον χαρακτηρισμό του τυχόν παραβάτη σε ένοχο εσχάτης προδοσίας με την ανάλογη τιμωρία.

Στην ίδια φορολογική κάρτα να καταγράφεται ότι εισπράττει ο καθένας είτε είναι μισθός, είτε σύνταξη, είτε αμοιβή από υπηρεσίες η πώληση αγαθών. Δηλαδή όταν αγοράζεις ένα πουκάμισο θα χρεώνεται στην δική σου κάρτα και συγχρόνως στην κάρτα της επωνυμίας που το πουλάει στο ένα πιστωτικά και το άλλο χρεωστικά, που σημαίνει ότι πλέον η απόδειξη θα είναι μουσειακό είδος.

Συνήθως τα απλά πράγματα γίνονται πραγματικότητα και όταν κάτι είναι δίκαιο υποστηρίζεται από όλους τους νομοταγείς πολίτες που είναι η απόλυτη πλειοψηφία της κοινωνίας μας. Δεν θα αμφιβάλλω ότι όλα αυτά θίγουν κάποια πρόσωπα και ανθρώπους που έζησαν όλα αυτά τα χρόνια από το δικό μας αίμα και ιδρώτα. Είναι όμως καιρός πια να ΠΕΘΑΝΕΙ αυτή νοοτροπία και όλα αυτά τα λαμόγια και οι ύαινες να μπούν στο κλουβί που έπρεπε να είναι από πάντα.

ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ η θα ακολουθήσεις στο χαός τον παλαιό συμφοιτητή σου ;;;;;;
-----------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Συνταξιούχος
-----------------------------------------------------