Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αμεση κατάργηση της χρέωσης για ιατρικά ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

ΤΗΝ άρση της χρέωσης για το κλείσιμο ραντεβού για ιατρικές επισκέψεις και πληροφορίες στον ΕΟΠΥΥ ζητεί η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, ο ΕΟΠYΥ αποτελεί φορέα παροχής δωρεάν υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του και είναι υποχρέωσή του να διαθέτει κέντρα παροχής πληροφοριών και ραντεβού και τηλεφωνικά, αλλά και στα κατά τόπους υποκαταστήματα.

«Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠYΥ έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με συνεχείς περιστολές στις ασφαλιστικές παροχές, εξαναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακά τους είτε λόγω της παύσης πίστωσης των φαρμακείων είτε γιατί πλέον δεν καλύπτονται είτε λόγω της αύξησης του ποσοστού εισφοράς σε βαριά ασθενείς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η νέα χρέωση των ασφαλισμένων για πληροφορίες και ραντεβού (που επισημαίνουμε ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 10 ευρώ ή και παραπάνω το μήνα για περιπτώσεις χρόνιων ασθενειών ή ασθενών με πολλαπλά προβλήματα υγείας) επιβαρύνει ιδιαίτερα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των χαμηλοσυνταξιούχων και ατόμων με σοβαρές ασθένειες, κάποιοι από τους οποίους δεν έχουν καν τηλέφωνο, καθώς η χαμηλή τους σύνταξη δεν τους το επιτρέπει, όπως επισημαίνει η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.
-------------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-------------------------------