Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Σχετικά με το ωράριο του Κάστρου Κυθήρων.

Σύμφωνα με άποψη του πρώην ΥΠ.ΠΟ. Στέφανου Μάνου (το είπε προχθές σε τηλεοπτική εκπομπή) «το μυαλό των ανθρώπων του ΥΠ.ΠΟ. έχει μεγάλη ανάγκη αναδόμησης». 

Πέρυσι με αγώνες και πληρωμένο από τους κατοίκους φύλακα κρατήσαμε το Κάστρο ανοιχτό ως τη δύση.

Πως καταφέρανε οι αναμειχθέντες και το πήγανε πάλι εφέτος στις 8 ( μια ώρα ήλιο) είναι απορίας άξιον.

Από την άλη η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία διατηρεί στο νησί 4-5 υπαλλήλους αργόμισθους σύμφωνα με γενική ομολογία και τους πληρώνει και δύο μισθωμένους χώρους μόνιμα κλειδωμένους, ενώ θα μπορούσε να τους φέρει στο άδειο και μη χρησιμοποιούμενο κτήριο της φρουράς του Κάστρου και να τους βάλει να φυλάνε και το μνημείο και βέβαια να το κρατούν ανοιχτό ως τη δύση.

Επίσης με τους ίδιους θα μπορούσε να ανοίξει και το κλειστό μουσείο των οικοσήμων το οποίο ενώ ετοιμάστηκε όπως δήλωσαν από το 2008 και ενώ όπως μας είπαν προσέλαβαν και κάποια κοπέλα φύλακα με το ΑΣΕΠ από τότε, –δήλωσαν- και αυτό παραμένει κλειστό και ρημάζει.

Όταν αυτά κάποτε τα προτείναμε σε αρμόδιο υπάλληλο της υπηρεσίας αυτής πήραμε την απάντηση: «αυτό είναι πολιτικό ζήτημα». 

--Ελλάς το μεγαλείο σου!!!!!!!!!!!!!--

Αυτά από τον Όμιλο Κυθηρίων Ενεργών Πολιτών.

Και για να τελειώνουμε, θα ευχηθούμε να μην μας αναγκάσουν να προβούμε σε καταγγελίες επίσημες. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει, δεν πάει άλλο.
----------------------------
Μανώλης Δαπόντες
----------------------------