Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Νέο Νοσοκομείο η "Τσαντηρ Μαχαλά" ...;;;;

Τις τελευταίες ημέρες ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε κάποιες εικόνες που μάλλον προκαλούν τεράστια δυσθυμία σε όσους τις βλέπουν.

Στον περιβάλλοντα χώρο του Νεοκτισμένου Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κυθήρων, που κόστισε πάρα πολλά χρήματα των φορολογουμένων, υπήρχε εκτεταμένη κατασκήνωση Ρομά η οποία ήταν ΟΡΑΤΗ από όλους τους διερχομένους.

Τα απλωμένα ρούχα στις απλώστρες κυμάτιζαν περήφανα και πολύχρωμα, ενώ οι σκηνές και τα φορτηγά βρισκόντουσαν στο ασφαλές και δροσερό περιβάλλον της σκιάς των πεύκων του προαυλίου χώρου.

Φαίνεται ότι οι διερχόμενοι Κυθήριοι έχουν πια συμβιβαστεί με την ιδέα ότι το Νέο Νοσοκομείο απλά έγινε για να υπάρχει σαν κτήριο και ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Και να μην αποκλείσουμε και την περίπτωση να καταργηθεί τελείως και το νέο αλλά και το παλαιό.

Πέρασε περίπου ένας χρόνος που είχε εγκριθεί και το τελευταίο "κοντύλι" για τον εξοπλισμό του νέου νοσοκομείου και την οριστική του λειτουργία.

Έκτοτε η χώρα περιέπεσε σε κατάθλιψη. Κάποιοι γραφειοκράτες που έχασαν την βολή τους και τις μάσες τους έχωσαν σε κάποιο συρτάρι την απόφαση και την έγραψαν στα μαύρα κατάστιχα.

Η σωρεία των πολιτικών που επισκέφθηκε το νησί μας το περασμένο διάστημα ήταν ανημέρωτοι για το θέμα αλλά και ενημερωμένοι να ήταν πάλι το ίδιο θα ήτανε γιατί σε αυτή την χώρα οι πολιτικοί απλά υπόσχονται αλλά εκείνοι "που κάνουν κουμάντο" είναι τα διάφορα λαμόγια των υπουργείων και υπηρεσιών. 

Τα συνήθη λαμόγια σκουλήκια που λαδώνονται και πάντοτε είναι "αδικημένα" από τα μέτρα που παίρνονται, φροντίζουν όμως με το σχετικό "λαδάκι" να συμπληρώνουν τα "χαμένα".




Ας αφήσουμε όμως αυτά τα σκουλήκια να σέρνονται στις τρύπες τους και ας δούμε τι έκανε η διοίκηση (πρώην διοίκηση πιά ....!!!) αλλά και το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου.

Η απάντηση είναι εμφανής : "Μάλλον τίποτε". Διότι ακόμα το νέο νοσοκομείο απλά χρησιμεύει σαν τόπος κάμπινγκ των Ρομά και αργότερα ίσως γίνει και τουριστικό αξιοθέατο σαν το καραβάκι στο Διακόφτι.
Και που ξέρεις ίσως και αρχαιολογικό μνημείο που τα εγγόνια μας θα ξεναγούν τους τουρίστες δείχνοντας τους "το νοσοκομείο που δεν λειτούργησε ποτέ.."

Μέχρι σήμερα οι πληροφορίες που αφορούν το νοσοκομείο την λειτουργία του και την τεράστια έλλειψη σε επιστημονικό προσωπικό, παραμένουν ταμπού για το κοινό.
Και πιστεύω ότι παραμένουν ταμπού επειδή ακριβώς είναι απλά ένας τεράστιος βάλτος που έχει παγιδέψει όλους τους ασχολουμένους σαν τα κουνούπια του Νείλου.

Εύχομαι να διαψευσθώ και να έχω κάποτε μια απάντηση για το τι συμβαίνει ακριβώς και αν υπάρχει κάποια ελπίδα να τελειώσει πια αυτό τα παράλογο παιχνίδι του λαβυρίνθου.

Ακόμη ελπίζω να φθάσει το δημοσίευμα μέχρι τον κ. Λυκουρέντζο τον κ. Σαλμά αλλά και τους κ.κ. Αρβανιτόπουλο, Κατσαφάδο, Δρίτσα, Μελά, Κουζηλό, Ρεπούση.



Βέβαια οφείλουμε να πούμε ότι σημερινή νεώτερη φωτογραφία δείχνει την αποχώρηση των κατασκηνωτών Ρομά και δεν ξέρουμε πόσο συνετέλεσε σχετική έρευνα της σελίδας πριν την ανάρτηση του παρόντος άρθρου η λειτούργησε σωστά ο νόμος η ίσως "ανοιξαν κάποια μάτια" και πετάχτηκαν κάποιες παρωπίδες.

Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο ούτε για Ρομά αλλά ούτε για οιονδήποτε άλλον θα προσπαθήσει να παραβιάσει τον χώρο.

Και μια τελευταία απορία:
Υπάρχει άραγε μέριμνα για φύλαξη του νεόυ νοσοκομείου και των εγκαταστάσεων του από τυχόν κλοπές η βανδαλισμούς η όχι ;;;;;

--------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης - Φωτογραφίες Πωλίνα Σοφίου
--------------------------------------------------------------