Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

"Του Νερού ..Τα Παραμύθια" - Κύθηρα

Τα "Παραμύθια" πάνε Κύθηρα
Το πανέμορφο νησί των Κυθήρων επισκέπτεται η εκπομπή της ΕΤ3 «Του νερού τα παραμύθια» με την Ινα Ταράντου. Το νησί όπου γεννήθηκε η Αφροδίτη και ενέπνευσε Γάλλους και Αγγλους περιηγητές και διανοούμενους της Αναγέννησης, αλλά και σύγχρονους Ελληνες καλλιτέχνες.

Οπως λέει η Ινα στην «Espresso», «είναι ένα πολύ ήρεμο νησί, όμορφο, με θετική αύρα, στο οποίο συνάντησα πολύ ωραίους ανθρώπους». Η ηρεμία και η ομορφιά των Κυθήρων αποτυπώνεται στα θέματα που καλύπτει η εκπομπή.

Η Ινα Ταράντου παρακολουθεί μάθημα γιόγκα στην παραλία της Παλαιόπολης και όπως αποκαλύπτει:



«Εκανα γιόγκα σε στούντιο, αλλά τώρα, που ήταν η πρώτη φορά που έκανα στην παραλία, ήταν μοναδική εμπειρία. Ακουγες τη θάλασσα, έβλεπες το ηλιοβασίλεμα και ήταν κάτι το μοναδικό. Θα κάνουμε βόλτα στον γραφικό Μυλοπόταμο και κολυμπάω στα παγωμένα νερά του καταρράκτη της Φόνισσας. Τα νερά είναι τόσο παγωμένα, που όταν μπήκα μέσα νόμιζα ότι μου κόπηκε η ανάσα» τονίζει η δημοσιογράφος για την εμπειρία της.

Φυσικά, στο ταξίδι αυτό δοκιμάζει τραγανά λαδοπαξίμαδα και εξηγεί πώς ένα μικρό νησί καταφέρνει να έχει τόσα πολλά τοπικά προϊόντα και γεύσεις. Μια μοναδική τηλεοπτική περιήγηση υπό τους ήχους της κιθάρας και του λαούτου.

Μάλιστα, αυτή η εκπομπή συνδέεται και με την επόμενη αφού, όπως αποκαλύπτει η Ινα, «εδώ γνωρίσαμε και τους ανθρώπους που θα δείτε στο επόμενο επεισόδιο, στην Ελαφόνησο, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα...»
-----------------------------
Πηγή: espressonews.gr
-----------------------------