Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Οι λεπτομέρειες για την ειδική ασφαλιστική εισφορά δακοκτονίας.

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών σύμφωνα με την οποία θα πρέπει υποχρεωτικά οι ελαιοπαραγωγοί να υποβάλουν δήλωση απόδοσης της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς Δακοκτονίας για τα έτη 2010, 2011 και εφεξής. 

Η προθεσμίες υποβολής ορίζονται μέχρι την 20η των μηνών Μαΐου για το Α΄ τρίμηνο (Ιανουαρίου − Φεβρουαρίου − Μαρτίου), Αυγούστου για το Β΄ τρίμηνο (Απριλίου − Μαΐου − Ιουνίου), Νοεμβρίου για το Γ΄ τρίμηνο (Ιουλίου − Αυγούστου − Σεπτεμβρίου) και Φεβρουαρίου του επόμενου έτους για το Δ΄ τρίμηνο (Οκτωβρίου − Νοεμβρίου − Δεκεμβρίου).

Σύμφωνα με την ΚΥΑ «σε περίπτωση που η παραπάνω ημερομηνία είναι Σάββατο ή Κυριακή ή επίσημη αργία, καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η πρώτη επόμενη εργάσιμη μέρα. Ως ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, κατά την ηλεκτρονική υποβολή, θεωρείται η ημερομηνία πληρωμής στην Τράπεζα».

Να σημειωθεί ότι και για το 2011 η εισφορά δακοκτονίας ορίζεται σε ποσοστό 2% επί της αξίας λαδιού, που παράγεται και υπολογίζεται στη μικρότερη τιμή συγκέντρωσης (παρέμβασης) μεταξύ εκείνων που καθορίζονται για τις ποιότητες των βρώσιμων λαδιών κατά το χρόνο της παραγωγής, δηλαδή στην τιμή παρέμβασης για το κοινό Παρθένο Ελαιόλαδο οξύτητας 2 - 3,3%.

Δείτε εδώ την ΚΥΑ
------------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
------------------------------