Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΟΤΑΝ Η ΚΡΙΣΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ....ΠΟΡΤΑ - CRISIS CASUS BELLI

Η πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους CASUS BELLI επιτέλους στο διαδίκτυο

Καλησπέρα με λένε Ά. Μ.  Είδα ένα βίντεο-μικρού μήκους ταινία στο youtube που με συγκλόνισε. Λέγεται Casus Belli και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά αυτό που μετράει είναι ότι δείχνει με ένα ανθρώπινο ντόμινο πόσο όλοι συνδεόμαστε με την κρίση και πως αν ένας πέσει όλοι πέφτουμε.
Δείχνει όλη την ελληνική κοινωνία σε 11 λετπά με εφτά ουρές άνθρώπων που καταλήγουν στην ουρά ενός συσσιτίου, είναι πραγματικα ασσύλητπο αυτό που είδα ακόμη και για μένα που δεν ξέρω πολλά από σινεμά, με χτύπησε. Ελπίζω να σας συγκλονίσει και εσάς και να την ανεβάσετε για να την δει όσο περισσότερος κόσμος.
Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να την δουν ειδικά τώρα σε αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο. Τα παρακάτω τα βrήκα παό το site της ταινίας.

Σύνοψη

Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, ηλικιών, τάξεων και εθνικοτήτων περιμένουν σε εφτά διαφορετικές ουρές δημιουργώντας μια τεράστια ανθρώπινη σειρά. Όμως στο τέλος της ανθρώπινης αλυσίδας, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά.

Το Casus Belli έκανε την πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους στο 67ο Φεστιβάλ της Βενετίας, πήρε έξι βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας 2011 και το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Επιλέχτηκε στα επίσημα διαγωνιστικά των μεγαλύτερων φεστιβάλ του εξωτερικού (Rotterdam, Clermont Ferrand, Tokyo Shorts Shorts, Brussels, Krakow, Palm Springs California, Los Angeles LA SHORT FEST, Era New Horizons etc) και το ταξίδι της συνεχίζεται μέχρι στιγμής σε πάνω από σαράντα διεθνή φεστιβάλ.
Ταυτόχρονα είναι η πρώτη ελληνική ταινία μικρού μήκους που εξασφάλισε διανομή στις γαλλικές αίθουσες ενώ έχει ήδη προβληθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς στην Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Αμερική, Φιλανδία, Αυστραλία.
Τέλος η ταινία προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες πριν από τις ταινίες “Attenberg”, “Wasted Youth” και “Από τα κόκκαλα βγαλμένη”. Μάλιστα το ARTE έκανε ειδκό αφιέρωμα στην ευρωπαική κρίση με την προβολή της ταινίας και συνέντευξη του σκηνοθέτη.

--------------------------------
Πηγή: vathikokkino.com 
--------------------------------