Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ακτοπλοΐα: Ζημιών συνέχεια

Τραγική μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα στην ακτοπλοΐα καθώς τα πρώτα στοιχεία τριμήνου για εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα επιβεβαιώνουν το μέγεθος της ζημιάς αλλά και αποκαλύπτουν τα «αδιέξοδα» στα οποία έχει οδηγήσει ο προβληματισμός για τις αιτίες της κρίσης.

Από διετίας και πλέον τα ζημιογόνα τρίμηνα δίνουν τη θέση τους στα εξίσου ζημιογόνα εξάμηνα και εν συνεχεία στις ετήσιες εκθέσεις χωρίς να διαφαίνεται διέξοδος καθώς οι ανελαστικές δαπάνες οδεύουν την ανιούσα ελέω τιμών καυσίμων και ελαιολιπαντικών την ίδια ώρα που συρρικνώνεται το μεταφορικό έργο.

Φέτος όλες οι προβλέψεις κατατείνουν στη διαπίστωση ότι η χρονιά μπορεί να αποδειχθεί ζοφερή για την επιβίωση ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων καθώς ήδη η μείωση των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα είναι εξόφθαλμα προφανής γεγονός που έχει οδηγήσει άλλους κλάδους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό στην μείωση δραστηριοτήτων.

Τουναντίον οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις εξακολουθούν να παρέχουν ακτοπλοϊκό έργο διατηρώντας ένα σεβαστό αριθμό θέσεων εργασίας σε ξηρά και θάλασσα σε «πείσμα των δεικτών» αλλά και της επιχειρησιακής λογικής που υπό άλλες συνθήκες θα υπαγόρευε τουλάχιστον «αλλαγή πλεύσης».
---------------------------
Πηγή: theseanation.gr
---------------------------