Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Υπάρχει άραγε κίνδυνος ολοκληρωτικής απαξίωσης του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων ;;;;

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του Μνημονιακού Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου { βλέπε δημοσίευμα μας } πολλά δημόσια ελληνικά νοσοκομεία οδηγούνται σε πλήρη απαξίωση και τελικά κλείσμο.

Η αλληλουχία δε γεγονότων που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο δικό μας Γενικό Νοσοκομείο οδηγούν την σκέψη ότι το Τριφύλλειο Γενικό Νοσοκομείο οδηγείται σε απαξίωση και την σοβαρή προπτική σε μετατροπή του πλέον σε απλό Κέντρο Υγείας.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν εάν η απαξίωση αυτή οφείλεται σε λάθη της νυν Διοικήτριας του Νοσοκομείου και του παρόντος Διοικητικού συμβουλίου η είναι μια απλή εφαρμοζόμενη διατεταγμένη πολιτική απόφαση ;;;;

Ο Κυθηραϊκός λαός είχε ενημερωθεί ευρύτατα όταν η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δια του τότε υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου εκτέλεσε τα εγκαίνια της ίδρυσης του νέου νοσοκομείου. 
Οι κορδέλλες και οι τυμπανοκτουσίες ήταν εκκωφαντικές αλλά ύστερα από τόσα χρόνια μοιάζουν πια με απλές πομφόλυγες παιδικών πάρτυ τη συνοδεία κλόουν και πολύχρωμων ζαχαρωτών.

Και ενώ για το έργο ο ελληνικός λαός πλήρωσε ένα μεγάλο πακτωλό χρημάτων, το έργο παραμένει ανενεργό αν και ήδη έχει εγκριθεί ακόμη και ο εξοπλισμός του, παρόλο που παρέμεινε ακόμα ανεκτέλεστος γιατί ο έτερος σύμμαχος κατήργησε τον οργανισμό συγχωνεύοντας τον. 

Και έτσι η τελική εκτέλεση δεν πρόλαβε να εκτελεσθεί και παρέμεινε στο συρτάρι κάποιου ανεγκέφαλου υπάλληλου που έχασε "την βολή του" και σε εκδίκηση στέρησε και ανέβαλε την ολοκλήρωση ενός προγράμματος που ανήκει στο ΕΣΠΑ. {Ελπίζουμε ο κ. Λοβέρδος να βγάλει το κεράκι από τα αυτιά και να ακούσει αυτά τα λόγια}. 

Δηλαδή ένας υπάλληλος η μία υπηρεσία εκδικείται τους κατοίκους ενός νησιού επειδή έχασε την θέση του η κάποια οφίτσια.

Και σε αυτά ποιά υπήρξε η αντίδραση της Διοίκησης και του Διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα του Δοικητικού Συμβουλίου που αποτελείται από Κυθηρίους ;;;;

Πως ανέδειξαν το πρόβλημα ;; 
Πως πληροφόρησαν τον Κυθηραϊκό λαό έτσι ώστε να οργανωθεί και να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην Κυβερνητική πολιτική και να συμβάλλει με την φωνή του στην προάσπιση των δικαιωμάτων στην Υγεία και την ασφάλεια της ζωής του ;;;

Και εάν υπάρχουν εντολές και σχέδιο κλεισίματος του Νοσοκομείου και μετατροπής του σε απλό κέντρο Υγείας γιατί αυτό δεν γίνεται ευρύτερα γνωστό και κρατείται επτασφράγιστο μυστικό ;;;;

Εάν πάλι η Διοικήτρια και το Διοικητικό Συμβούλιο συμφωνούν με την μετατροπή αυτή γιατί δεν μας το ανακοινώνουν και να απαιτήσουμε την παραίτηση τους και την αντικατάσταση τους με κάποιους άλλους που επιθυμούν να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον η εάν διαφωνούν γιατί δεν παραιτούνται ;;;;


Και εάν κάποιος ήθελε να επισημάνει μερικά ιδιαίτερα σημεία και που οδηγούν η ατέλειωτη σιωπή, η μη ενημέρωση αλλά και η συνεχής απαξίωση καλό θα ήταν να υπήρχε μια απάντηση στα εξής:

1. Πολύς λόγος έγινε: 
α) Για την δωρεά ενός τομογράφου στο νέο Νοσοκομείο από άγνωστο δωρητή 
β) Για την ευγενή δωρεά 2 νασθενοφόρων στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων.

Η αλήθεια είναι ότι ματαιώθηκε η αποδοχή της ΔΩΡΕΆΣ αξονικού τομογράφου, καθ´ όλα δρομολογημένη και αντικαταστάθηκε από δύο ασθενοφόρα. 

Τι θα αναβάθμιζε πραγματικά το νοσοκομείο; Ο Αξονικός τομογράφος ή το ασθενοφόρο;

Υπενθυμίζουμε ότι στις ανακοινώσεις του νοσοκομείου υπάρχει ακόμη η αγγελία της αναζήτησης οδηγού ασθενοφόρου.
Ίσως υπολογίσθηκε ότι το νέο Νοσοκομείο δεν θα λειτουργήσει ποτέ αλλά η ανάγκη να στέλνουμε στο Νοσοκομείο Σπάρτης ετοιμοθάνατους θα ήτανε πιο χρήσιμο.

2. Η ρουσφετολογική απομάκρυνση της μικροβιολόγου σε προσωποπαγή θέση στο Καρπενήσι, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται τώρα το νοσοκομείο Κυθήρων με την μισθοδοσία του επικουρικού Μικροβιολόγου, με σύμβαση διάρκειας ενός έτους και με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε χωρίς Μικροβιολόγο αφού η συμβασιούχος που υπηρετεί δεν δύναται να μονιμοποιηθεί. 

Τι έπραξε η Διοικητής αλλά και το Δ.Σ για να το αποτρέψουν:;;;;;

Και ας μην λησμονούμε ότι ήδη στο Νοσοκομείο υπάρχουν τα προσφερθέντα νέα μικροβιολογικά πανάκριβα μηχανήματα, δωρεά και αυτά του ευγενικού άγνωστου δωρητή.

3. Ο φαρμακοποιός είναι μία κρίσιμη και απαραίτητη ειδικότητα σε ένα νοσοκομείο. 

Με ποιά κριτήρια λοιπόν έδωσαν σύμφωνη γνώμη η Διοικήτρια και το Διοικητικό Συμβούλιο, στη Φαρμακοποιό που υπηρετούσε στα Κύθηρα να μετατεθεί;;;;

4. Τέλος υπάρχει η πληροφορία ότι και η παθολόγος σύντομα θα αποχωρήσει η όχι ;;;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι Κυθήριοι και Κυθήριες πρέπει να έχουν ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ και από τους υπεύθυνους του Νοσοκομείου αλλά και από όλους όσους έρχονται να διεκδικήσουν την ψήφο τους την επόμενη Κυριακή.

Πρέπει να υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση και όσοι είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να φέρουν σε πέρας ένα έργο να παραιτηθούν εδώ και τώρα και να αναλάβουν άνθρωποι ικανοί να παλαίψουν για την ολοκλήρωση και την λειτουργία του Νέου Νοσοκομείου.

Όσον αφορά τους πολιτευτές καλό θα ήταν στο συγκεκριμμένο θέμα να είναι ενημερωμένοι όταν θα μιλάνε προς τον Κυθηραϊκό λαό, όποτε μιλάνε.
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------