Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ ΚΥΘΗΡΩΝ

Με έκπληξη και απογοήτευση διαβάσαμε τη δήλωση του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ ΚΥΘΗΡΩΝ, Κου Γιώργου Μεγαλοκονόμου.

Είναι λυπηρό σε ένα μικρό τόπο όπως τα Κύθηρα, άνθρωποι που ζούμε τις ίδιες καταστάσεις, τα ίδια προβλήματα, που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και ο ένας ξέρει τον άλλο με το μικρό του όνομα, να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση για κόμματα και ανθρώπους, που μας παρουσιάζονται ως σωτήρες.

Κάθε ένας από εμάς καταλαβαίνει, ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι των μνημονιακών κομμάτων θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποσπάσουν την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή. Έχουν αντιληφθεί την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου και τα παίζουν όλα για όλα, προκειμένου να επωφεληθεί το κόμμα τους και κατ’ επέκταση οι ίδιοι. Το πιο σίγουρο όμως είναι, ότι την επόμενη των εκλογών θα ξεχάσουν τις υποσχέσεις τους κι εμείς εδώ θα μείνουμε με τις πικρίες και τις αντιπαλότητες.

Επειδή όμως η σιωπή είναι συνενοχή και πάνω απ’ όλα τίθεται θέμα αξιοπρέπειας του καθενός μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γράφονται αναλήθειες, οι οποίες αποσκοπούν στην παραπλάνηση της τοπικής κοινωνίας και στη δημιουργία εντυπώσεων.

Η δήλωση του Κου Μεγαλοκονόμου περί παρεμπόδισης κομματικής εκδήλωσης την 26η Απριλίου αποτελεί καταφανές ΨΕΜΑ

Δεν υπήρξε καμία παρεμπόδιση στην άφιξη της υποψήφιας βουλευτού, ούτε και στην πραγματοποίηση της ομιλίας της. Από πότε η παρουσία προβληματισμένων πολιτών ενός τόπου αποτελεί εμπόδιο στην πραγματοποίηση προεκλογικών ομιλιών ;

Η δήλωσή του περί «βίας και τρομοκρατίας»  μας θίγει και μας προσβάλλει προσωπικά έναν έναν και παραπέμπουμε τον κάθε αναγνώστη στους αστυνομικούς και τον Διοικητή του Α.Τ. Κυθήρων, οι οποίοι ,καθώς ήταν παρόντες, μπορούν να ενημερώσουν για την ειρηνική μας παρουσία και διάθεση.

Επίσης η θέση του, ότι παρεμποδίζομε τους υποψήφιους βουλευτές, να περιοδεύουν και να κάνουν ομιλίες, είναι επιεικώς ατυχής. Εμείς είμαστε παρόντες και δεν καθόμαστε αμέτοχοι στους καναπέδες και στα καφενεία αφήνοντας το μέλλον της Ελλάδας στα χέρια ακατάλληλων και μικρών ηθικά και πολιτικά ανθρώπων. Δεν ανεχόμαστε πολιτικούς, που υπέγραψαν την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της χώρας μας. Οι πράξεις τους αποτελούν την μεγαλύτερη τρομοκρατία.

Γιατί αυτή η στάση μας να θεωρείται από τον Κο Μεγαλοκονόμο καταδικαστέα κι επικίνδυνη;

Τέλος, όπως υποστηρίζει κι ο ίδιος, τούτες τις ώρες πρέπει να δείξουμε «ψυχραιμία και υπευθυνότητα», κάτι που όμως, αν κανείς ήταν παρών την 26η  Απριλίου στο Λιβάδι Κυθήρων, θα είδε, ότι πρώτος ο ίδιος δεν τήρησε.

Οι «τρομοκράτες» του κου Μεγαλοκονόμου