Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Διευκρινίσεις ΥπΑΑΤ για την χορήγηση αδειών κυκλοφορίας σε φορτηγά ΙΧ αγροτικά αυτοκίνητα

Απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την οποία δίνονται διευκρινήσεις σχετικά με την χορήγηση αδειών κυκλοφορίας σε φορτηγά ΙΧ αγροτικά αυτοκίνητα δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια. 

Σύμφωνα με αυτή, για την απόκτηση ενός ΦΙΧ αγροτικού αυτοκινήτου μεικτού βάρους μέχρι 2.500 χλγ. ή ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1.300 χλγ. απαιτείται βεβαίωση ότι ο ενδιαφερόμενος είναι ενταγμένος στο Μητρώο Αγροτών.

Επίσης στην περίπτωση που ο επαγγελματίας αγρότης θέλει να αποκτήσει πάνω από ένα, θα πρέπει να εγκρίνει το αίτημα η τοπική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, για να αποφασίσει εάν αντιστοιχεί στις ανάγκες της αγροτικής εκμετάλλευσης και να τύχει της φοροαπαλλαγής για την αγορά αγροτικού αυτοκινήτου.
Συγκεκριμένα για την περίπτωση απόκτησης άδειας αγροτικού ΦΙΧ αλλάζουν τα εξής:

1. οι όροι «γεωργός κατά κύρια απασχόληση» ή «αγρότης κατά κύριο επάγγελμα» για τους επαγγελματίες αγρότες, αντικαθίσταται από τον όρο «επαγγελματίας αγρότης»

2. οι όροι «μη κατά κύρια απασχόληση γεωργός» ή «μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότης» για τους μη επαγγελματίες αγρότες, αντικαθίσταται από τον όρο «κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης».

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες και τα έντυπα
-------------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
-------------------------------