Κυριακή 29 Απριλίου 2012

«Σπ. Σπυρίδων στον Σκάϊ: "Δύναμη σταθερότητας η ΝΔ»


«Δύναμη σταθερότητας για τον τόπο» χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Περιφέρεια Α’ Πειραιώς και Νήσων Σπύρος Σπυρίδων, εμφανιζόμενος την Πέμπτη 26/4 στην εκπομπή «Σκάϊ Τώρα» της Πόπης Τσαπανίδου και σχολιάζοντας την απευθείας μετάδοση της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση Ζάππειο IV με θέμα τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση και στη Διακυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπυρίδων τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς «έδωσε στον ελληνικό λαό να καταλάβει ότι η ΝΔ είναι μία δύναμη σταθερότητας και ότι είναι έτοιμη να συγκρουστεί με συντεχνίες, με πελατειακές λογικές, με όλα όσα έφεραν τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα».
Ο κ. Σπυρίδων αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές που έχει εξαγγείλλει η ΝΔ για τη μείωση των βουλευτών, την αναθεώρηση ότι έχει σχέση με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και την ασυλία βουλευτών, καθώς και όλες τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές, τρία-δύο στο σύνολό τους, που έχουν περιγραφεί στις διακηρύξεις του κόμματος. 

Επιπλέον, αναφορικά με τη γενική στρατηγική κατεύθυνση της χώρας, ο κ. Σπυρίδων ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμαχήσει με άλλα κράτη και εταίρους ούτως ώστε η Ευρώπη να αποκτήσει το όραμα εκείνων οι οποίοι την εμπνεύστηκαν ως μία ένωση με συνοχή των πολιτών σε όλα τα κράτη που την εκπροσωπούν». Πρόσθεσε ακόμη ότι «οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την μοναδική γεωστρατηγική μας θέση και όλο αυτό τον ορυκτό πλούτο που έχουμε κάτω από τα πόδια μας».

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ
ΜΙΑ  ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΡΙΟ

Ερωτώμενος από την κ. Τσαπανίδου για το θέμα της αυτοδυναμίας και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, ο κ. Σπυρίδων παρατήρησε τα εξής: «Όσον αφορά τα μικρά κόμματα (αν και τα αδικούμε να τα αποκαλούμε έτσι), είτε είναι μικρά, είτε είναι μεγάλα, δεν συμφωνούν μεταξύ τους. Τελικά, αν θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι στην κρίση του ελληνικού λαού για να είμαστε ειλικρινείς, αλλα να είμαστε σίγουροι ότι αν υπάρχει κάποια μορφή συγκυβέρνησης, αυτή θα είναι αδύναμη και δεν θα προχωρήσουμε στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Όταν το ένα μέρος θα προτείνει μία αλλαγή που θα θίγει μία συντεχνία, το άλλο μέρος θα τους κλείνει το μάτι».

Επανερχόμενη η κ. Τσαπανίδου αντέτεινε ότι και επί Καραμανλή η ΝΔ ζητούσε συναίνεση από το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σπυρίδων απάντησε ότι «είναι εντελώς διαφορετικό να μιλάμε για συγκυβέρνηση, από μία πολιτική που θα ασκήσει η ΝΔ που θα αποτελείται από μία σύνθεση απόψεων που θα έχει αποδοχή στα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα» και κατέληξε: «Εμείς υπέρ αυτής της άποψης είμαστε και πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει να έχει μία ισχυρή κυβέρνηση αύριο».

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιλώντας ακόμη για το τι πρόκειται να γίνει με το μείζον θέμα της ανεργίας των νέων ανθρώπων, για το οποίο και ρωτήθηκε σχετικά από την κ. Τσαπανίδου, ο κ. Σπυρίδων ήταν σαφής και συγκεκριμένος, αναφέροντας τα εξής: «Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Ένας στους δύο ανέργους, ανήκει στην νεολαία μας. Και το χειρότερο απ’ όλα, το πιο πολύτιμο κεφάλαιο που έχει η χώρα, τα μορφωμένα παιδιά μας, φεύγουν και πηγαίνουν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στις οικονομίες άλλων χωρών.  Προσωπικά, θα πω στους νέους μας την αλήθεια. Θα τους πω ότι αν δεν μπορέσουμε να επανακινήσουμε την Οικονομία, τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν θετικά. Αυτό πρέπει να καταλάβουν αυτά τα παιδιά. Εμείς που θα έχουμε αύριο την ευθύνη, όσοι και όποιοι και αν είμαστε (γιατί όλες οι παρατάξεις πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτή την κοινή προσπάθεια) αυτό πρέπει να κάνουμε πρώτιστα. Να βοηθήσουν όλες οι δυνάμεις, να επανακινηθεί η Οικονομία».

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ
ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Ο κ. Σπυρίδων υπέβαλλε τις απόψεις του του και για άλλα θέματα της επικαιρότητας, τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής.
Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου και το γεγονός της έκδοσης διαταγής προσωρινής κράτησης της κόρης του, ο κ. Σπυρίδων είπε ότι «τα φαινόμενα αυτά θα εκλείψουν, μόνο όταν υπάρξουν ισχυροί θεσμοί» και πρόσθεσε: «Αντίστοιχες πράξεις, εάν τις έκανε ο κ. Τσοχατζόπουλος σε ένα ευνομούμενο ευρωπαϊκό κράτος, θα είχε συλληφθεί εδώ και πέντε χρόνια. Πρέπει λοιπόν να έχουμε ισχυρούς θεσμούς εδώ στην Ελλάδα και να πηγαίνουμε κατευθείαν στον αρμόδιο και στον υπεύθυνο».

ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ
ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ

Τέλος, σχολιάζοντας έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών για την εκδηλωμένη αδυναμία των πολιτών που ρωτήθηκαν, σε αναλογία -μάλιστα- εννιά στους δέκα, να αγοράσουν φάρμακα από το φαρμακείο της γειτονιάς τους, καθώς και για τους συνεχώς αυξανόμενους αριθμούς αυτοκτονιών ο κ. Σπυρίδων είπε:
«Οι αριθμοί και οι πολιτικές δεν έχουν πολλές φορές καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Εγώ θα σας πω τι έζησα στον Πειραιά, στο ΝΑΤ και στον Οίκο του Ναύτου. Άνθρωποι ασφαλισμένοι, όπως για παράδειγμα ένας περήφανος καπετάνιος που μου είπε ότι έκανε τριάντα-δύο χρόνια στα καράβια και του μείωσαν τη σύνταξη στα 1.200 ευρώ, δε μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους από τη στιγμή που ο Οίκος του Ναύτου εντάχθηκε στον ΕΟΠΠΥ. Και αν νομίζουμε ότι οι αυξανόμενες αυτοκτονίες έχουν σχέση με την παθολογία που φέρει ξεχωριστά κάποιος άνθρωπος, κάνουμε τραγικό λάθος. Πρέπει δηλαδή άξαφνα οι άνθρωποι να γίνουν ισχυροί, να γίνουν σιδερένιοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτά τα σοβαρά προβλήματα κατάθλιψης που προέρχονται από την οικονομική κρίση; Είναι υποχρεωμένη η Πολιτεία να συνδράμει τους αδύναμους».

Να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο και πρώην υφυπουργός εργασίας κ. Κεγκέρογλου επιχείρησε να διαψεύσει τον κ. Σπυρίδωνα για το θέμα ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΠΥ, αλλά ο υποψήφιος της ΝΔ στην περιφέρεια Α’ Πειραιώς και Νήσων του απάντησε ότι από την 1η Απριλίου οι ασφαλισμένοι του Οίκου του Ναύτου έχουν μπει στον ΕΟΠΠΥ και κάλεσε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και υπουργό «να είναι καλύτερα ενημερωμένος και πιο φειδωλός στις εκφράσεις του».

Να σημειωθεί ότι η εμφάνιση του κ. Σπυρίδωνα στην εκπομπή «Σκάϊ Τώρα» είναι αναρτημένη στο αρχείο της ιστοσελίδας του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο σύνδεσμος για το α’ μέρος της εκπομπής είναι:
Ο κ. Σπυρίδων τοποθετείται στο διάστημα
1:17’:25” - 1:18’:41”

Ο σύνδεσμος για το β’ μέρος της εκπομπής είναι:
Ο κ. Σπυρίδων τοποθετείται στα διαστήματα:
15’:15” – 16’:39”
1:21’:25”- 1:23’:20”
1:25’15” -  1:26’:15”
1:31’:00” – 1:31’:26”
-----------------------------------
Πηγή: Δελτίο τύπου-spyridon.gr
-----------------------------------