Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Το "ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε."

Τον περασμένο Σεπτέμβρη κλείναμε ένα άρθρο της σελίδας μας σχετικά με τις τότε τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του δικτύου των οπτικών ινών και σταθμών των οπτικών ινών στο νησί μας, με την φράση "Ελπίζουμε..."

Έκτοτε επιχειρήσαμε πολλές φορές και μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον τεχνικό προϊστάμενο του κλιμακίου της Σπάρτης αλλά και με το κεντρικό της Τρίπολης, παίρνοντας πάντα την διαβεβαίωση ότι "Οι εργασίες προχωρούν και θα περατωθούν σύντομα και σύντομα θα υπάρξει η τελική σύνδεση και απόδοση του δικτύου στους κατοίκους καταναλωτές των Κυθήρων."

Πιο πρόσφατα πάλι οι ίδιοι μας διαβεβαίωσαν ότι "Φυσικά και θα αποδοθεί το έργο στους κατοίκους διότι ήδη ο Ο.Τ.Ε. έχει επενδύσει πολλές χιλιάδες ευρώ και επιθυμεί η επένδυση του να αποδώσει ανάλογα..."

Παρόλα αυτά όμως ακόμα οι επικοινωνίες στα Κύθηρα βρίσκονται στον προηγούμενο αιώνα. 
Οι ήδη προσφερόμενες υπηρεσίες adsl από τον ΟΤΕ είναι τόσο πραγματικά τραγικές που αποτρέπουν το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων να ασχοληθούν καν.

Ακόμα πολλοί που είναι λόγω της εργασίας τους υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες με στικάκια που προσφέρουν οι ιδιωτικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με το σχετικό βεβαρυμένο κόστος αλλά και την δυσκολία (λόγω μορφολογίας του εδάφους του νησιού) σύνδεσης τους.

Σε λίγο ξεκινάει η θερινή τουριστική περίοδος. 
Από τα προήγούμενα δημοσιεύματα μας έχουμε αναφέρει ότι η μη ύπαρξη σε όλο το νησί κανονικού δικτύου Internet, αποτελεί ένα πόλο απώθησης επισκεπτών και τουριστών.

Πιστεύουμε ότι κάποτε πρέπει να υπάρξει έντονη και ουσιαστική διαμαρτυρία για την κατάσταση αυτή. 

Ανεξάρτητα από την επικρατούσα οικονομική κατάσταση στην χώρα μας ο όμιλος του ΟΤΕ-Deutche Telecom, δεν αποτελεί παρά μία ακόμα ιδιωτική πια τηλεφωνική εταιρεία με πελάτες καταναλωτές που οφείλει να εξυπηρετεί σωστά σύμφωνα με τις υποχρέωσεις της και τα συμβόλαια της.

Ελπίζουμε δε ότι η δημοσίευση μας αυτή θα φθάσει μέχρι τα μάτια των άμεσα υπευθύνων του έργου είτε βρίσκονται στην Σπάρτη είτε στην Τρίπολη είτε στο κτήριο του Αμαρουσίου και θα έχουμε κάποια επίσημη διαβεβαίωση η διάψευση των φόβων μας ότι εφέτος το καλοκαίρι θα υπάρξει ένα τέλος πια στο "ΓΙΟΦΥΡΙ του ΟΤΕ" που έχει καταντήσει πιο μακρόχρονο από το Γιοφύρι της Άρτας...

Πιστεύουμε ότι δεν ζητάμε πολλά.

Ακόμα απευθυνόμενοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης των Κυθηρίων ζητάμε να αναδείξουν το θέμα έτσι ώστε η κοινη γνώμη να ανημερωθεί και να απαιτήσει πια από την εν λόγω εταιρεία αυτό που ανήκει στους κατοίκους και το στερούνται τόσα χρόνια από αλλεπάληλες ακατανόητες καθυστερήσεις και διάφορα οικονομικές διαφορές με εργολάβους - παράγοντες - διευθυντές - κλειστά στόματα η τα οιαδήποτε συμφέροντα.

Τέλος αναρωτιόμαστε μήπως θα έπρεπε και οι επίσημες αρχές του τόπου καθώς και οι παράγοντες του Τουρισμού του νησιού να συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια έτσι ώστε πλέον αυτή η κοροϊδία να φθάσει σε ένα τέλος και να έχει ένα αποτέλεσμα ευνοϊκό για το νησί
----------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------