Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πολιτική Χωρίς Πολιτικούς

ΔHMΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ- ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗΣ (ΕΛΙΝΑ), ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Η «δημιουργία, ξανά!» είναι ένα νέο κόμμα που δημιουργήθηκα από το Θάνο Τζήμερο και που απαρχή του στάθηκε, πριν μερικούς μήνες ένα κίνημα πολιτών που δεν άντεχε να βλέπει αμέτοχο να καταστρέφεται η χώρα του. Εμείς οι άνθρωποι του νέου κόμματος έχουμε το όραμα να κάνουμε την Ελλάδα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, που θα ανακτήσει τη θέση που του αξίζει στη διεθνή κοινότητα.

Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη διεφθαρμένη και τραγελαφική σχέση Πολιτείας – Πολίτη δημιουργώντας ένα κράτος δικαίου, με βασικές γραμμές τη προστασία των ατομικών ελευθεριών, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την κοινωνική αλληλεγγύη, που ευνοεί την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια της οικονομίας, που επενδύει στην Παιδεία και στον Πολιτισμό και εξασφαλίζει ευημερία για τους πολίτες του μέσα από την εργασία και την ανάπτυξη.

Παράγουμε πολιτική από τους ίδιους τους πολίτες. Καταργούμε την έννοια του «επαγγελματία πολιτικού» και των «πολιτικών τζακιών.

Με λογισμό, έχουμε θέσεις, προτάσεις, πλαίσια. Κάποιες μόνο από αυτές είναι:

Παιδεία: Εκπαιδευτικό σύστημα με ορίζοντα γενεάς, όχι τετραετίας. Εκπαίδευση ευσυνείδητων πολιτών, με κριτική σκέψη. Εξωστρέφεια, αριστεία, αξιολόγηση σε όλες τις βαθμίδες, διδασκόντων και διδασκομένων.

Οικονομία: Υποστηρίζουμε την ελεύθερη οικονομία της παραγωγής, που διασφαλίζει και προάγει την υγιή επιχειρηματικότητα του Ιδιωτικού Τομέα σαν τον κύριο πυλώνα ανάπτυξης της χώρας, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου και ευνομούμενου ευρωπαϊκού κράτους. Δημιουργούμε νέο ορθολογικό, αναπτυξιακό μοντέλο λειτουργίας της οικονομίας.

Φορολογία: Θέσπιση σταθερού φορολογικού συστήματος για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια. Λογικός και ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15% σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ανταγωνιστικό των γειτόνων μας (Κύπρου, Βουλγαρίας, Τουρκίας). Κατάργηση του Πολύπλοκου Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Δημόσια Διοίκηση: Πληροφορική σε όλη τη δημόσια διοίκηση. Αποχώρηση του κράτους από το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, με ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ.
Οι προτάσεις για περιορισμό του κράτους δεν έχουν στόχο την «τιμωρία» των δημοσίων υπαλλήλων, άλλωστε υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι εξαιρετικής ποιότητας ανάμεσά τους.

Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό: Το σύστημα πρέπει να διασφαλίζει την πληρέστερη δυνατή ανταποδοτικότητα των καταβαλλομένων εισφορών, έτσι ώστε να είναι δίκαιο απέναντι στους μετέχοντες σε αυτό, οι οποίοι δικαίως αναμένουν μία παροχή ανάλογη των εισφορών που καταβάλλουν.

Καταργείται άμεσα οποιαδήποτε σύνταξη χορηγείται λόγω θητείας σε αιρετό αξίωμα. 

Η ρύθμιση περιλαμβάνει συντάξεις Προέδρων Δημοκρατίας Πρωθυπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων, Νομαρχών, Συνδικαλιστικών στελεχών Κατά τη διάρκεια της θητείας, ο εκλεγμένος λειτουργός συνεχίζει να είναι ασφαλισμένος στον φορέα που ήταν και πριν να εκλεγεί. Συνταξιοδοτείται από τον φορέα του στα 65 όπως όλοι οι Έλληνες, χωρίς τα χρόνια του αξιώματος να προσθέτουν κάτι.

Κυβέρνηση – Κοινοβούλιο: Καθιερώνεται το ασυμβίβαστο της βουλευτικής και της υπουργικής ιδιότητας, και επί τέλους η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία αποκτούν ανεξαρτησία. Επίσης, ο Υπουργός δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές που θα διεξαχθούν αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του.

• Κανένας δεν μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής αν δεν έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 5 χρόνια εργασίας σε οποιονδήποτε – μη πολιτικό – χώρο. Αυτό σημαίνει ότι θα «στερηθούμε» των υπηρεσιών του φυτωρίου των κομματικών νεολαιών και των ανεπάγγελτων γόνων των πολιτικών «τζακιών».

• Καταργείται η αμοιβή των βουλευτών για συμμετοχή σε επιτροπές. Αυτή είναι η δουλειά τους.

• Καταργείται η βουλευτική ασυλία. Όμως για να μην εμπλέκονται οι βουλευτές σε δικαστικές διαμάχες από π.χ. δικομανείς πολιτικούς τους αντιπάλους, η Βουλή θα έχει τη δυνατότητα να δώσει ασυλία σε βουλευτή κατόπιν αιτήσεώς του, εάν η δικαστική διένεξη έχει πολιτικό χαρακτήρα, ο οποίος θα πρέπει να υποστηριχθεί και να αποδειχθεί από τον αιτούντα βουλευτή και να ψηφιστεί από τα 2/3 του σώματος.

• Απολύονται αμέσως όσοι υπάλληλοι της Βουλής προσλήφθηκαν σε προσωποπαγείς θέσεις (δηλ. σε θέσεις που δημιουργήθηκαν ειδικά γι’ αυτούς, για να βολευτούν, ως συγγενείς και συνεργάτες βουλευτών, χωρίς να υπάρχει οργανική ανάγκη). Οι υπάλληλοι της Βουλής μπαίνουν, όπως όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι στο ενιαίο μισθολόγιο. Οι υπεράριθμοι απολύονται.