Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Επιχείρηση διάσωσης λαθρομεταναστών στην Ελαφόνησο

Ιστιοφόρο με με περίπου 150 λαθρομετανάστες προσάραξε σε βραχώδη ακτή στην Ελαφόνησο στην Λακωνία κοντά σε βραχονησίδα.

Το σκάφος έπλεε μεταξύ Κυθήρων και Ελαφονήσου αλλά παρασύρθηκε από του δυνατούς Νότιους ανέμους που πνέουν στην θαλάσσια περιοχή του Στενού Ελαφονήσου. Ένας από τους Διακινητές ειδοποίησε μέσα από τον πανευρωπαϊκό αριθμό 112 κι έτσι άρχισε η δύσκολη επιχείρηση διάσωσης κάτω από κακές καιρικές συνθήκες.

Οι λαθρομετανάστες θα προωθηθούν όπως συμβαίνει συνήθως στην Νεάπολη Μονεμβασίας, μόλις λίγα μίλια βόρεια από τη περιοχή της προσάραξης αλλά με τις επικρατούσες συνθήκες αυτό είναι πολύ δύσκολο ενώ από την άλλη η μεταφορά τους στο μακρινό Γύθειο πολύ χρονοβόρα και ακόμη πιο δύσκολη.

Το σημερινό περιστατικό δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το μόνο που συμβαίνει αντίστοιχα τον τελευταίο καιρό στην Νοτιοανατολική Λακωνία. Επίσης τα πλοία που διέρχονται και ναυλοχούν στην περιοχή μεταξύ Ελαφόνησου, Κυθήρων και Μονεμβασίας συνήθως το κάνουν με κλειστά τα ηλεκτρονικά τους συστήματα κι αυτό παρά τον Νόμο και παρά τις πάρα πολλές αντιδράσεις (από Λακωνία, Κύθηρα, ναυτικούς, συλλόγους κτλ).

Εδώ, το επίσημο κράτος, φροντίζει να συντηρεί μία κατάσταση καθόλου νόμιμη φτάνοντας στο σημείο να εκδίδει κι έγγραφα που να μας παραπληροφορεί σχετικά με την πραγματικότητα.
-------------------------------------
Πηγή: lakonia-gr.blogspot.com
-------------------------------------