Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Ο Σπ. Σπυρίδων στην τηλεόραση του ΑΝΤ1: Λύση είναι μία ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ»


Σε συζήτηση στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 έλαβε μέρος στις 23/4 ο υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Σπύρος Σπυρίδων


Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση των τοποθετήσεων του κ. Σπυρίδωνα. Να σημειωθεί ότι το βίντεο της συζήτησης εμφανίζεται στο

Τα σημεία στα οποία μιλάει ο κ. Σπυρίδων είναι από το 28:15 έως 32:22 και από από το 40:58 έως το 43:28.
Ερωτώμενος ο κ. Σπυρίδων ποια είναι η συνταγή της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να εισέλθει η χώρα σε πορεία ανάπτυξης, από την στιγμή που ο Β. Βενιζέλος καταγγέλλει τον Αντ. Σαμαρά ότι δε μπορούσε να βρει λύσεις για τα 250 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν για να μην περικοπούν οι συντάξεις, προέβη στην ακόλουθη τοποθέτηση:

«Αυτό που έλεγε ο κ. Σαμαράς ελοιδορείτο και στο παρελθόν. Θυμάστε πάρα πολύ καλά ότι όταν μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, έλεγαν ότι είναι τρελός. Έλεγαν όλοι ότι η Ευρώπη δεν δέχεται κάτι τέτοιο. Και είδατε πόσες φορές επαναδιαπραγματεύτηκε το πρώτο Μνημόνιο από τότε που συντάχθηκε για πρώτη φορά.

Όταν ο κ. Σαμαράς περιέγραφε τα μέτρα που πρότεινε η ΝΔ στο Ζάππειο Ι και στο Ζάππειο ΙΙ πάλι ελοιδορείτο. Και ο ελληνικός λαός ξέρει καλά ότι αν είχαν ληθεί τότε μέτρα, αν είχε αξιοποιηθεί το ΕΣΠΑ, αν είχε αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία, αν είχαν επαναπατρισθεί τα κεφάλαια και είχαν συγκρατηθεί άλλα για να μην φύγουν στη συνέχεια από την Ελλάδα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Ο κ. Σαμαράς έκανε μία ρεαλιστική ανάλυση σε σχέση με τα οικονομικά της χώρας. Είμαι πεπεισμένος -και αυτό είναι το διακύβευμα- ότι αν αποκτήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την εμπιστοσύνη του κόσμου (διότι χρειάζεται πανεθνική προσπάθεια), τότε τα πράγματα θα πάνε καλά, η Οικονομία θα σταθεροποιηθεί και θα αρχίσει να ανεβαίνει».

Σε επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου ότι ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε να μην θιγούν ο 13ος και 14ος μισθός, αν και ο κ. Βενιζέλος ισχυρίζεται ότι αυτά όλα διασφαλίστηκαν στη διαπραγμάτευση που είχε κάνει ο ίδιος μαζί με τον κ. Παπαδήμο, ο κ. Σπυρίδων υποστήριξε:

«Είναι σημαντικό να αναλάβει αυτή τη δέσμευση, ο άνθρωπος που θα είναι αύριο πρωθυπουργός. Όπου πηγαίνω στις γειτονιές, ο κόσμος με ρωτάει: έχουμε φτάσει στον πάτο, θα περικοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις μας; Διά στόματος του κ. Σαμαρά οι Έλληνες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι ούτε ο 13ος ούτε ο 14ος μισθός πρόκειται να κοπούν»

Απαντώντας στη συνέχεια στην εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Γράψα που ισχυρίστηκε ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι επιτυχίες του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Α' Πειραιώς και Νήσων υπογράμμισε:

«Από το ΠΑΣΟΚ ακούσαμε πολλά πράγματα τα οποία στην πορεία διαψεύστηκαν. Το ΠΑΣΟΚ είχε πράγματι ... "επιτυχίες", τις έζησε στο πετσί του ο Έλληνας. Ας πάμε στους δρόμους του Πειραιά να δούμε τις επιτυχίες του ΠΑΣΟΚ. Να δούμε τα κλειστά μαγαζιά. Να δούμε τους ανέργους και τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια καθημερινά. Αν το ΠΑΣΟΚ είχε επιτυχίες θα τις είχαν αναγνωρίσει πρώτοι οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί που έφυγαν από το κόμμα διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική την οποία δυστυχώς και οι ίδιοι υπηρέτησαν. Καιρός να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα και ας μην μιλάμε για επιτυχίες του ΠΑΣΟΚ, διότι ο κόσμος που μας ακούσει μειδιά, για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη έκφραση που δεν αρμόζει».

Σε άλλη ερώτηση για το αν μπορεί να δεσμευτεί ο κ. Σαμαράς για μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, δεδομένου ότι το πρόγραμμα των εσόδων δεν πηγαίνει καλά, ο κ. Σπυρίδων απάντησε:
«Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για μη οριζόντια περικοπή μισθών και διασφάλιση των κατώτερων μισθών. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες, αν δεν μπορέσουμε να επανακινήσουμε την Οικονομία, αν δεν μπορέσουμε να παράξουμε πλούτο από την υγιή Οικονομία, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Και πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στα μέτρα που πρότεινε ο κ. Σαμαράς για την επανεκίνηση της Οικονομίας, διότι αυτά είναι που μπορούν να μας διασφαλίσουν τη μη περαιτέρω μείωση των μισθών».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο κ. Σπυρίδων πρόσθεσε:
«Ότι εγγυόμαστε τους κατώτατους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα των ανέργων είναι δέσμευση και όχι υποσχεσιολογία και ας το εκλαμβάνουν άλλοι διαφορετικά, ενώ το σύνθημα "λεφτά δεν υπάρχουν" αφορά την Ευρώπη που με αυτή την πολιτική δεν πρόκειται να ανακάμψουν ποτέ οι χώρες του Νότου. Επιτέλους δεν μπορεί τα πλεονάσματα του Βορρά να προέρχονται από τα ελλείμματα του Νότου».

Σχολιάζοντας τα σενάρια μη αυτοδυναμίας και συγκυβέρνησης, τα οποία ετέθησαν από ερώτησητου δημοσιογράφου και τοποθετήσεις άλλων προσκεκλημένων, ο κ. Σπυρίδων υποστήριξε τα εξής:
«Αν ρίξουμε μία ματιά στις θέσεις των κομμάτων, θα δούμε ότι τα κόμματα της Αριστεράς, ή τα υπόλοιπα κόμματα, παλαιότερα ή καινούργια, δεν θέλουν να συνεργαστούν το ένα με το άλλο για διαφορετικούς λόγους. Αν τα διασταυρώσουμε, πάντα θα υπάρχουν αντιφάσεις σε σχέση με την όποια συνεργασία. Άρα η μόνη συνεργασία θα ήταν μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει όμως μέχρι τώρα πραγματική, ειλικρινής συνεργασία ανάμεσα σε δύο κόμματα που -αν θέλετε- από το ισχύον πλαίσιο που είναι φτιαγμένο για έναν δικομματισμό, είναι αδύνατον να συνεργατούν; Πιστεύω ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει υπό μορφή συνεργασίας θα έχει βραχυχρόνια ζωή, δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα. Δυστυχώς θα κάνουμε βήματα πίσω σε μία εποχή που πρέπει να τρέξουμε με μεγάλη ταχύτητα. Άρα λοιπόν η λύση είναι η ΝΔ να αποκτήσει μία ισχυρή κυβέρνηση και βεβαίως να λάβει υπ' όψιν της τις θέσεις και των άλλων κομμάτων. Έτσι θα προχωρήσει σήμερα η Ελλάδα»

Τέλος, παρακινούμενος από επισήμανση συνομιλητή του, ο κ. Σπυρίδων έκανε και μία τοποθέτηση για τον Καλλικράτη. Δήλωσε συγκεκριμένα:
«Με πρόφαση έναν Καλλικράτη που δημιούργησε ένα έκτρωμα στη Αυτοδιοίκηση κόπηκαν τα χρήματα. Ήταν μία αιτιολογία για να κοπούν χρήματα και όχι να προκύψουν από οικονομίες κλίμακος και γι' αυτό φέρει ευθύνη η προηγούμενη κυβέρνηση».
-----------------------------
Πηγή: spyridon.gr
-----------------------------