Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Άλλο οι υποσχέσεις ...και άλλο λένε τα κοντύλια...!!!

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε στο χθεσινό Δελτίο Τύπου του Δήμου Κυθήρων τις πολλαπλές επαφές και ενέργειες του Δημάρχου κ. Κουκούλη με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Κατσικάρη καθώς και με τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό, όσον αφορά την ενίσχυση του Δήμου με έργα υποδομών αλλά και ουσιαστικών βελτιώσεων, ειδικά του οδικού δικτύου του νησιού.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να προσθέσουμε τις έγγραφες διαβεβαιώσεις του κ. Αντιπεριφερειάρχη και προς την σελίδα μας αλλά και προς την σελίδα του κ. Πρέκα, περί ουσιαστικής αρωγής και συμμετοχής της πολιτείας σε απαραίτητα έργα υποδομής και οδοποιϊας, εν όψει της ακύρωσης του προγραμματισμένου υπερεγκομένου έργου της γέφυρας του Μάκρωνα, του οποίου η μελέτη κόστισε μεν 130.000 ευρώ πλην όμως η εκτέλεση του κρίθηκε ότι αποτελεί υπερβολικό κόστος για την συγκεκριμμένη χρήση, απο την Δημοτική αρχή και πολύ λογικά ανεβλήθη.

Παράλληλα, με ίδια ημερομηνία 20/3/12, διαβάσαμε στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής έπειτα από τη 2η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής για το 2012, την "Ένταξη νέων έργων" της περιφέρειας για το τρέχον έτος ανερχόμενο στο ποσόν των 54.033.465,96 ευρώ.

Ανάμεσα σε αυτά διαπιστώσαμε ότι:
  • 770.000 ευρώ δίνονται για έργα στον Δήμο Αίγινας
  • 840.000 ευρώ δίνονται για έργα στον Δήμο Ύδρας
  • 730.000 ευρώ δίνονται για έργα στον Δήμο Σαλαμίνας
  • 1.500.000 ευρώ δίνονται για έργα στον Δήμο Τροιζηνίας
  • 200.000 ευρώ δίνονται στο Δήμο Κυθήρων για έργα στα Αντικύθηρα και τέλος
  • 21.393,51 ευρώ δίνονται στον Δήμο Κυθήρων για τα Κύθηρα
Ουδείς αμφιβάλλει ότι τα κρατικά ταμεία βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και ολόκληρη η χώρα, αλλά αξίζει τουλάχιστον ένα μειδίαμα το ποσόν των 21.393 και 51 λεπτά..!! που διατίθεται για το νησί μας.

Πιστεύουμε ότι θα ήταν προτιμώτερο να ανακοινώσουν με κάποιο πλέον ευθύ τρόπο ότι "τιμωρείται" τρόπον τινά ο Δήμος που απέτρεψε την άσκοπη σπατάλη και ζήτησε λογικώτερη και ουσιαστικώτερη διαχείριση ενός ποσού που θα μπορούσε να καλύψει πάρα πολλά προβλήματα του νησιού.

Δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο σκοντάφτουμε πάντα στον δράκο της γραφειοκρατείας, χωρίς να ξεχνάμε ότι στα 30 χρόνια που πέρασαν και στην απέραντη σπατάλη που έγινε σε οιουσδήποτε πόρους η χρηματικά πακέτα από την Ε.Ε. δεν υπήρξε εμπόδιο η ανυπαρξία "μελετών" αλλά αντίθετα η δόλια ύπαρξη τους που είχε γίνει τις περισσότερες φορές με απόλυτη προτεραιότητα την μίζα και την διαφθορά.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει μία πιό ώριμη σκέψη και εκτίμηση και θα υπάρξει και κάποια 3η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής και θα συμπεριληφθούν και κάποια από τα απαραίτητα έργα και του νησιού των Κυθήρων και δεν θα μείνουν χωρίς αντίκρυσμα οι υποσχέσεις προς τον Δήμαρχο αλλά και τον Δήμο και τους πολίτες των Κυθήρων.
---------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------