Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Επιστολή -Απάντηση του κ. Κατσικάρη για το δημοσίευμα "Άλλο οι υποσχέσεις ...και άλλο λένε τα κοντύλια...!!!"





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              Πειραιάς  21- 3 - 2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ                               
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
          
Προς
Κύριον
Αντώνη Λαμπρινίδη

Αγαπητέ κύριε Λαμπρινίδη,
Διάβασα σήμερα στο ημερολόγιό σας -με αφορμή τη 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τις εντάξεις έργων στο τεχνικό μας πρόγραμμα, - κάποιες σκέψεις και ενστάσεις σας, σχετικά με τη μη ένταξη έργων στα Κύθηρα.

Στις 20 Ιανουαρίου, με αφορμή σημείωμά σας για τον περίφημο «Μάκρωνα», σας έγραφα, μεταξύ άλλων:
«…
Αγαπητέ κύριε Λαμπρίδη,
Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας και για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ξεκάθαρη πληροφόρηση των πολιτών των Κυθήρων, σας λέω ότι για εμένα που διοικώ τα Νησιά υπάρχει μόνο μια προτεραιότητα: να στηριχθεί το Τσιρίγο και τα Αντικύθηρα με κάθε τρόπο, πάση δυνάμει, πάση θυσία.

Για να γίνει όμως αυτό -και το ξεκαθάρισα και με την παρουσία μου στο δημοτικό συμβούλιο- θα πρέπει να υπάρχουν προτάσεις με ώριμες μελέτες και όχι επιθυμίες…
Σας βεβαιώ -και κανένας δεν μπορεί να με διαψεύσει- ότι μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει, ούτε έχει κατατεθεί, καμία ώριμη μελέτη προς χρηματοδότηση που να αφορά τα Κύθηρα.

Υπάρχει συνεργασία με το Δήμο, όπως με όλους τους Δήμους και τους Δημάρχους. Υπάρχουν μελέτες του Δήμου που σύμφωνα με το Δήμαρχο προχωρούν και ωριμάζουν.

Όταν τελειώσουν και αποσταλούν οι μελέτες, σίγουρα εμείς θα είμαστε παρόντες για να κάνουμε τα πάντα ώστε να προχωρήσουν τα σημαντικά έργα υποδομών που έχει ανάγκη το νησί, γιατί προτεραιότητά μας είναι τα ουσιώδη έργα υποδομών που έχουν περιεχόμενο και αξία για τη ζωή των πολιτών και όχι έργα βιτρίνας προς άγραν ψήφων»…

Λοιπόν, αυτά που σας έγραφα τότε, αυτά ακριβώς ισχύουν και σήμερα και θα ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου.

Και όπως είδατε στην αναμόρφωση αυτή που σχολιάσατε, ήδη τήρησα το λόγο μου για το έργο του παλαιού κοινοτικού ιατρείου Αντικυθήρων που χρηματοδοτείται με 200.000 ευρώ.

Για τα Κύθηρα, όπως στις 20 Ιανουαρίου, έτσι και σήμερα 21 Μαρτίου, δεν έχει κάτι αλλάξει. Δεν υπάρχει δυστυχώς κάποια ώριμη μελέτη έτοιμη στο τραπέζι.

Να είστε όμως σίγουρος ότι αμέσως μόλις υπάρξει θα τεθεί στην επόμενη αναμόρφωση και το έργο θα γίνει, όπως γίνεται σε άλλα νησιά από τα οποία έχουν κατατεθεί ώριμες μελέτες και προχωρούν τα έργα.

Με την ευκαιρία της νέας -γραπτής- επικοινωνίας μας, να σας πω, για τελευταία φορά, ότι όλα αυτά περί δήθεν… «τιμωρίας» των Κυθήρων λόγω Μάκρωνα, όχι μόνον δεν ισχύουν, αλλά είναι άκρως προσβλητικά για τη νοημοσύνη όσων παρακολουθούν τα συμβαίνοντα και γνωρίζουν την ωμή αλήθεια. 

Εκείνοι που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτό το… παραμύθι ως σοβαρό επιχείρημα, απλούστατα ρίχνουν στάχτη στα μάτια των Κυθηρίων, που ως σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες καταλαβαίνουν ποια είναι η αλήθεια, ποιος δουλεύει πραγματικά γι’ αυτούς και ποιος επιμένει… να τους δουλεύει.

Πάντα στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση,
Δημήτρης Κατσικάρης
Αντιπεριφερειάρχης Νήσων