Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Νέα παράταση έως τις 30 Απριλίου για τη βιολογική κτηνοτροφία

Νέα παράταση για ένα ακόμα μήνα έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Δράση 1.2 του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις», η οποία αφορά τη βιολογική κτηνοτροφία αντίστοιχα. 

Μετά και τη νέα αυτή παράταση, ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των επενδυτικών φακέλων των υποψηφίων κτηνοτρόφων που επιθυμούν να ενταχθούν στη δράση ορίζεται η 30η Απριλίου. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια και υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για το έτος 2012 εγκρίνεται πίστωση ύψους έως 130 εκατ. ευρώ για την πληρωμή όλων των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». 

Μέσα στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται προγράμματα όπως η ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας, της βιολογικής κτηνοτροφίας και της αντιμετώπισης της νιτρορύπανσης. Για την Βιολογική Κτηνοτροφία το σύνολο των πιστώσεων φθάνει 20.000.000 ευρώ.

Βιολογική Κτηνοτροφία

Όσον αφορά τη δράση της Βιολογικής Κτηνοτροφίας, ενισχύει όλων των ειδών τα παραγωγικά ζώα, εκτός από τους χοίρους, δηλαδή: αίγες και πρόβατα εκτατικής και ημισταυλισμένης εκτροφής, βοοειδή με γαλακτοπαραγωγική κατεύθυνση και βοοειδή με κρεοπαραγωγική/διπλή κατεύθυνση εκτατικής και ημισταυλισμένης εκτροφής.

Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις κατά τόπους Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ) καθώς και στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.).



-----------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
----------------------------