Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Απόσυρση παξιμαδιών Κυθήρων απο τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης μίας καταγγελίας, η οποία αφορούσε Παξιμάδια Ολικής Αλέσεως, με την εμπορική ονομασία ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΔΟΠΑΞΙΜΑΔΑ ΚΥΘΗΡΩΝ, με ημερομηνία ανάλωσης 25/04/12, σε σακούλα των 380-400 γραμμαρίων έκαστη, που παράγεται στους Καρβουνάδες Κυθήρων από την Σ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ – Μ.ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ Ο.Ε. και διανέμεται από την Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ (Αγ. Δημητρίου 63, Άλιμος), στα οποία διαπιστώθηκε έντονη οσμή τάγγισης.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την Αλυσίδα Carrefour Μαρινόπουλος AE την άμεση ανάκληση /απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Οι υπηρεσίες μας συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς την προσπάθεια να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία και να προστατεύσουν τους καταναλωτές από ενδεχόμενους διατροφικούς κινδύνους. Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών αξιοποιούν και διερευνούν άμεσα και εξονυχιστικά κάθε καταγγελία ή πληροφορία που αφορά στη διακίνηση ακατάλληλου προς κατανάλωση προϊόντος».
-------------------------
Πηγή: flashnews.gr
-------------------------