Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ακτοπλόοι: Πλήγμα η κατάργηση της Εργατικής Εστίας.

Ισχυρό πλήγμα τόσο για τους εργαζομένους της χώρας όσο και για την επιβίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου θα αποτελέσει η επιχειρούμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ).



Οπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επχιειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας αυτό θα γίνει με την παράλληλη, αυτονόητη παύση της διεξαγωγής προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού του ΟΕΕ, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο κοινωνικός τουρισμός με εκδρομικά προγράμματα χιλιάδων εργαζομένων, που ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά με μικρό κόστος.

Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει ότι ήδη οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παρουσιάζουν μείωση της κίνησης επιβατών, η οποία καταγράφεται από 5% έως 30% ανά γραμμή για το 2011 σε σύγκριση με την κίνηση του 2010.

Για τους λόγους αυτούς ο ΣΕΕΝ καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της για διακοπή του μειωμένου κόστους προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού και διακοπών των εργαζομένων με την κατάργηση του ΟΕΕ.

«Ο στοχευμένος αυτός εσωτερικός τουρισμός επί σειρά ετών τόνωνε μεταξύ άλλων τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τις τοπικές επιχειρήσεις των νησιών μας, τα τουριστικά καταλύματα και τις πάσης φύσεως ξενοδοχειακές μονάδες», σημειώνει ο ΣΕΕΝ και προσθέτει: «Ο εσωτερικός τουρισμός έχει πληγεί υπέρμετρα κατά τα τελευταία δύο έτη από τη διεθνή και εθνική οικονομική κρίση. Η κατάργηση του ΟΕΕ ουσιαστικά σημαίνει κατάργηση και του μέτρου του εσωτερικού τουρισμού των εργαζομένων και των οικογενειών τους».

Η παύση της διεξαγωγής προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού του ΟΕΕ έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ακτοπλοΐα στη χώρα μας. Προβλήματα που έχουν οδηγήσει τον κλάδο συνολικά σε «άθλια οικονομική κατάσταση».
----------------------------
Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
----------------------------