Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ελιξήριο ζωής ο βασιλικός πολτός

ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Πειράματα έχουν αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικός σε όγκους που αναπτύσσονται με αργό ρυθμό


Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, έχει αποδειχθεί ότι είναι η πλουσιότερη τροφή της φύσης. 

Ο βασιλικός πολτός χρησιμοποιείται ευρέως στη θεραπεία ή την πρόληψη σοβαρών ασθενειών από την αρχαιότητα, οπότε και θεωρείτο ότι προσέδιδε αθανασία στους Θεούς του Ολύμπου. Οι κυριότερες ευεργετικές επιδράσεις του βασιλικού πολτού στον ανθρώπινο οργανισμό είναι οι εξής:

Διαβήτης
Μειώνει τη γλυκόζη και τα λιπίδια του αίματος με ταχύτερο ρυθμό από τις συνηθισμένες αγωγές. Ιάπωνες ερευνητές εντόπισαν στον βασιλικό πολτό οργανικά οξέα που έχουν παρεμφερή δράση με την ινσουλίνη.

Νευρο-ενδοκρινο-μεταβολικές διαταραχές
Επιδρά στο νευρικό σύστημα εξαιτίας των βιταμινών του συμπλέγματος Β που περιέχει. Συνεισφέρει στη ρύθμιση των μυϊκών τόνων. Εάν συνδυαστεί με κλασική φαρμακευτική αγωγή, αυξάνει τα θετικά αποτελέσματα στο 60%.

Συνδετικός, μυϊκός και σκελετικός ιστός
Εχει θετική δράση στο κολλαγόνο λόγω της προλίνης, ενός αμινοξέος που συνδέεται με τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, τα οποία αποτελούν σημαντικά συστατικά του συνδετικού ιστού. Αντιμετωπίζει την οστεοπόρωση, τη σκληροδερμία μειώνοντας τους πόνους των αρθρώσεων και βελτιώνοντας την ελαστικότητα του δέρματος και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα ειδικά όταν χορηγείται μαζί με παντοθενικό ασβέστιο.

Δράση κατά βακτηρίων και ιών
Συμβάλλει σημαντικά στη θεραπεία δερματικών παθήσεων που οφείλονται σε σταφυλόκοκκους. Σε υψηλές συγκεντρώσεις είναι αποτελεσματικός εναντίον του ιού της γρίπης.

Ψυχιατρικές ασθένειες
Καταπολεμά την κατάθλιψη και την ανησυχία σε ηλικιωμένα άτομα και βελτιώνει καταστάσεις φοβίας, μορφές αϋπνίας και διαταραχές στη διάθεση των ατόμων. Η χρήση του διεγείρει τις αμυντικές αντιδράσεις του οργανισμού και βελτιώνει τις κυκλοφορικές και αναπνευστικές συνθήκες. Αυξάνει την όρεξη και κατά συνέπεια ενισχύει άτομα που πρόκειται να εγχειριστούν ή εμφανίζουν ανορεξία.

Γεννητικές- ουροποιητικές διαταραχές
Ρυθμίζει τις λειτουργίες των επινεφριδίων και αρκετές μελέτες επισημαίνουν τη θετική επίδρασή του στην ανδρική ανικανότητα.

Μαιευτική και Γυναικολογία
Η ενδομυϊκή έγχυσή του θεραπεύει την τοξαιμία και αντιμετωπίζει το οίδημα, τη υπέρταση και την εκλαμψία. Ευνοεί τον θηλασμό και περιορίζει και τους πόνους της γέννας. Παρεμβαίνει σε περιπτώσεις εμμηνορροϊκών διαταραχών και ο συνδυασμός του με γύρη ευνοεί την ωρίμανση της μήτρας.

Παιδιατρική
Βοηθά στην ανάπτυξη των πρόωρων βρεφών και στην ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών. Καταπολεμά την παιδική ακράτεια και συμβάλλει στη βελτίωση της μετάδοσης των νευρο-μυϊκών μηνυμάτων.

Γηριατρική
Εμφανίζει αξιόλογη θεραπευτική δράση κατά της αναιμίας και χαρίζει καλή ποιότητα ύπνου. Είναι αποτελεσματικός σε ασθένειες όπως η γεροντική άνοια και η νόσος του Αλτσχάιμερ. Αυξάνει την όρεξη και κατά συνέπεια το σωματικό βάρος, προκαλεί θετική διάθεση και πνευματική διαύγεια.
 
Στοματολογία
Χρησιμοποιείται επιτυχώς στη θεραπεία παθήσεων της στοματικής κοιλότητας, όπως της ουλίτιδας.

Δερματολογία
Καταπολεμά τη δερματίτιδα και επουλώνει το δέρμα. Ενισχύει τα εύθραυστα νύχια, επιβραδύνει την τριχόπτωση και θεραπεύει την πιτυρίδα.Τοπικά αντιμετωπίζει δύσκολα τραύματα, την ακμή του προσώπου και τον ερυθηματώδη λύκο. 

Ευνοϊκή επίδραση έχει και σε περιπτώσεις ψωρίασης, εκζέματος και μετεγχειρητικών προβλημάτων.
 
Αιματολογία
Αυξάνει την αιμοσφαιρίνη και τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος.

Αντικαρκινικές ιδιότητες
Εχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Επιστημονικά πειράματα έχουν αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικός εναντίον των όγκων που αναπτύσσονται με αργό ρυθμό, αλλά όχι εναντίον όγκων καλπάζουσας μορφής. Επίσης ενισχύει ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

Η χορήγηση βασιλικού πολτού σε παιδιά τα οποία πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου (λέμφωμα, λευχαιμία και ηπατοβλάστωμα) είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της όρεξης και τη βελτίωση της κατάστασής τους, όπως επίσης και την αύξηση της αντοχής τους σε ιογενείς και βακτηριακές ασθένειες.

Επιπλέον αύξησε τα λευκά αιμοσφαίρια, τα φαγοκύτταρα και τα λεμφοκύτταρα.

Καρδιαγγειακές ασθένειες
Διεγείρει με εξαιρετικό τρόπο τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.
Πιθανολογείται ότι στην ιδιότητα αυτή οφείλεται η μεγάλη διάρκεια ζωής της βασίλισσας.
Τα φλαβονοειδή που περιέχει έχουν υποτασικές και καρδιοτονωτικές ιδιότητες.

Εχει θετική δράση στην αρτηριοσκλήρωση προκαλώντας σταδιακή μείωση στα αποθέματα λίπους που βρίσκονται στο εσωτερικό στρώμα των αρτηριακών τοιχωμάτων.

Νευρολογικές ασθένειες
Λόγω των βιταμινών Β και Ε που περιέχει, ενισχύει οργανισμούς που πάσχουν από γενική εξάντληση, κόπωση, κεφαλαλγία, ανία.

Βοηθά ηλικιωμένους με απώλεια μνήμης και δρα προληπτικά για τα θέματα αυτά.

Η χορήγησή του πρέπει να αρχίσει πριν από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων απώλειας μνήμης.

Είναι σημαντικό η θεραπεία να είναι συνεχής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οφθαλμολογία
Μείγμα αποτελούμενο από πρόπολη, βασιλικό πολτό και μέλι χρησιμοποιείται στη θεραπεία του καταρράκτη.

Επίσης έχει δοκιμαστεί με ενθαρρυντικά αποτελέσματα και σε περιπτώσεις γλαυκώματος σε συνδυασμό με καταρράκτη.
---------------------------
Πηγή: ΄Εθνος
---------------------------