Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Αξιό…πλοα....!!!!!

- Πολύπαθος κλάδος η Ελληνική Ναυτιλία στο σύνολό της. Από το 2009 και μετά, δεν λένε να την αφήσουν στην ησυχία της.

- Το υπουργείο Ναυτιλίας το κατήργησαν, της πήραν το Λιμενικό Σώμα, την έστειλαν-για τη Ναυτιλία μιλάμε πάντα έτσι;- στο υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, μετά της έφτιαξαν δικό της, κατά το ήμισυ, υπουργείο, το Θαλασσίων Υποθέσεων, με το Λιμενικό να πηγαίνει στο ΠΡΟ.ΠΟ και τέλος κατήργησαν ΚΑΙ το Θαλασσίων Υποθέσεων και την «πέταξαν» στο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

- Η κυβέρνηση Παπαδήμου της έβαλε αρμόδιο έναν υφυπουργό, τον Άδωνι, ο οποίος μέσα σε ούτε τρεις μήνες, έφυγε και αυτός. Και το δράμα τελειωμό δεν έχει. (Άδωνι, αν κρίνω από το πώς κατέληξε η υπόθεση του Βορίδη μου φαίνεται ότι την πάτησες!)

- Βγαίνανε, που λέτε, οι εφοπλιστικές ενώσεις και συνεχίζουν να βγαίνουν και να ζητούν επανασύσταση του πρώην ΥΕΝ. Και η κυβέρνηση τους κτυπάει φιλικά στην πλάτη, τους χαρίζει ένα υπέροχο χαμόγελο και από μέσα της σκέφτεται «ό,τι πει ο γιατρός»!

- Ο Λ.Παπαδήμος έδειξε, λέει, ενδιαφέρον και για το αίτημα αυτό σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Και εκείνοι τον πίστεψαν και τον χειροκροτούν. Μιλάμε για ανθρώπους πανέξυπνους που διακρίνονται στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

- Και όμως τους έπεισε ο Παπαδήμος ότι θα τους φτιάξει υπουργείο Ναυτιλίας, μαζί με το Λιμενικό, βεβαίως, βεβαίως.

- «Ελάαααα ρεεεεε Χααααραλάαααααμπηηηη να σε παντρέεεεψουμε…»

- Πάντως, μεταξύ μας τώρα, νομίζω ότι, πλέον, ο ΜΟΝΟΣ που θα μπορούσε να επανασυστήσει το πρώην Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα ήταν ο…ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ.

- Την ίδια ώρα, η ελληνική ακτοπλοία βουλιάζει στα οικονομικά προβλήματα και μέτρα δεν λαμβάνονται. Και μιλάμε για την πολυνησιωτική Ελλάδα, που κινδυνεύει να δει τα νησιά της να αποκόπτονται από την ηπειρωτική χώρα.

- Ακόμη το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα δεν έχει ψηφιστεί και κοντεύει καλοκαίρι. Και θυμάστε ότι μας τάχανε πρήξει… τα μυαλά στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου ότι θα είχε γίνει νόμος του κράτους σε 10 ημέρες.

- Επίσης, η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη κινδυνεύει με αφανισμό.

- Και πρόκειται για κλάδους, που μπορούν να φέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα και να ενισχύσουν την οικονομίας της. Και το μόνο που κάνουν είναι να προσποιούνται ότι… κάτι κάνουν!

- Κανενός δεν ιδρώνει το αφτί.

- Τι να σας πω. Ο καιρός θα δείξει.
------------------------
Πηγή: axiaplus.gr
------------------------