Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Τουριστική άνθηση υπόσχεται το λιμάνι Γυθείου

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, με αφορμή τη δημοπράτηση του λιμένα Γυθείου που πραγματοποιήθηκε στις 24/1, με προϋπολογισμό 22,5 εκατ. ευρώ.

Προσωρινός μειοδότης του έργου αναδείχθηκε η αθηναϊκή κατασκευαστική εταιρεία «Δομική Κρήτης», που προσέφερε 34% έκπτωση στη σχετική δημοπρασία.

Η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για την εξάμηνη ωρίμανση του έργου, την ολοκλήρωση των μελετών και την ένταξη του στο ΕΣΠΑ, «το μόνο» όπως δήλωσε, «χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτουμε».

Αναφερόμενη στη σπουδαιότητα του έργου, η κ. Τζανετέα επεσήμανε ότι το λιμάνι του Γυθείου θα συμβάλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου, αποτελώντας το σημαντικότερο λιμάνι της νότιας Πελ/σου.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας σε μια περίοδο που η χώρα βιώνει βαθειά κρίση σε όλους τους τομείς πέτυχε με συντονισμένες προσπάθειες, να δημοπρατήσει από τους ΚΑΠ και τα τέλη μεταβίβασης έργα 3 εκατομμυρίων ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Παράλληλα, η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε πως έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των μεγάλων οδικών αξόνων της Λακωνία που έχουν αστοχήσει, όπως αυτό της παράκαμψης Σελασσίας, Σκούρα-Πυρί, Μακρυνάρα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα έργα του νομού που ήδη έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα στο νομό μας, εκτός του λιμένα Γυθείου, έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς τα έργα: Οδικός άξονας Γύθειο- Αρεόπολη- Γερολιμένας με προϋπολογισμό 13.203.000 ευρώ, δίκτυα ύδρευσης στη Νεάπολη με 1.200.000 ευρώ, Μουσικό Σχολείο Σπάρτης με 7.100.000 ευρώ, 2ο Δημοτικό Σπάρτης με 700 χιλιάδων ευρώ, τρία αλιευτικά καταφύγια με 4.500.000 ευρώ, δίκτυα Χάρακα- Λαμπόκαμπου με 1.200.000 ευρώ, παράκαμψη Σελασσίας με 2 εκατ. ευρώ, επέκταση 19 κλινών στο νοσοκομείο Σπάρτης με 2.300.000 ευρώ, ενώ εντάσσονται στα πυρόπληκτα, έργα αξίας 3 εκατ. ευρώ.
----------------------------
Πηγή: lakonikos.gr
----------------------------