Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Εφαρμογή του Κοινοτικού Ελέγχου για την Αλιευτική Πολιτική

Oδηγίες για την εφαρμογή του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 404/2011 για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού Ελέγχου 1224/2009 για την τήρηση των κανόνων της Κοινής Αλιευτικής [Πολιτικής περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας υπογεγραμμένη από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Γεωργιάδη Σπ. Α.Οι οδηγίες, τα συνημμένα υποδείγματα και παραρτήματα αφορούν :

- στους όρους και προϋποθέσεις για την άσκηση της αλιείας

- στην παρακολούθηση της αλιευτικής δραστηριότητας

- στην εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας και στην ενημέρωση του καταναλωτή

- στα μέτρα για τη διασφάλιση της τήρησης των στόχων της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.

Σημειώνεται ότι το Κοινοτικό σύστημα ελέγχου είναι εναρμονισμένο με τις κοινοτικές διατάξεις για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας.

Τονίζεται το Κοινοτικό σύστημα ελέγχου εφαρμόζεται σε όλες τις δραστηριότητες που καλύπτει η Κοινή Αλιευτική Πολιτική οι οποίες διεξάγονται στην επικράτεια των Κρατών - Μελών ή σε κοινοτικά ύδατα, ή από κοινοτικά αλιευτικά σκάφη ή από υπηκόους τους με την επιφύλαξη της πρωταρχική ευθύνης του κράτους σημαίας του αλιευτικού σκάφους.

Στις δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνεται το σύνολο της αλυσίδας παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, επισημαίνει η κα Μαρία Παπαδοπούλου, Υπεύθυνη για θέματα αλιευτικής οικονομίας της ΠΑΣΕΓΕΣ.

---------------------------
Πηγή: paseges.gr
---------------------------