Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Και επίσημα μέχρι 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για τις αυθαίρετες κτηνοπτηνοτροφικές μονάδες

Στην εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με την οποία δίνεται παράταση έως τις 30 Ιουνίου του 2012 έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν αίτηση για την ένταξη κτηνοπτηνοτροφικής μονάδας στη διαδικασία εξαίρεσης από την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεων της.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η αίτηση υποβάλλεται από τον φορέα της κτηνοπτηνοτροφικής μονάδας στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας για την έκδοση του σχετικού δικαιολογητικού.

Υπενθυμίζουμε ότι κανονικά η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ένταξης έληγε την 31/12/2011 και με την εν λόγω παράταση θα λήγει μέχρι την 30/06/2012.

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως δήλωσε την περίοδο εκείνη ο Υφυπουργός, Αστέριος Ροντούλης ήδη επεξεργάζεται σχέδιο νόμου, το οποίο εντός του προσεχούς διαστήματος θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων και αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης άδειας εγκατάστασης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, στο οποίο περιλαμβάνεται μεταβατική διάταξη που προβλέπει τη ρύθμιση θεμάτων αυθαιρέτων κτιρίων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.

Προκειμένου όμως να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις φορέων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που επιθυμούν να ενταχθούν άμεσα στη διαδικασία εξαίρεσης από κατεδάφιση, μέχρι την ψήφιση του ανωτέρω σχεδίου νόμου προωθούμε την ΚΥΑ για την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μέχρι την 30/06/2012».

------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
------------------------