Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Κυθήρων, κ. Θεοδώρου Γ. Κουκούλη

Ένας ακόμη χρόνος τελειώνει, το 2011, και ένας καινούριος εισέρχεται στη ζωή μας. Ο ένας με αναμνήσεις, γνώση και εμπειρίες, ο άλλος με ελπίδα κι αβεβαιότητα, αλλά και προσδοκίες.

Αναμφίβολα, το 2011 ήταν χρόνος σημαδιακός, ο οποίος έφερε μεγάλες ανατροπές στη ζωή των Ελλήνων. Η Ελλάδα του Μνημονίου τρώγει τις σάρκες των παιδιών της, βυθίζοντας στην ανέχεια, στην ανεργία, στην αβεβαιότητα και την απόγνωση εκατομμύρια συμπατριωτών μας. Ο κοινωνικός ιστός διαλύεται. Η συνοχή του λαού ραγδαία διασπάται.

Το 2012 –σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις- δεν θα είναι καλύτερο από το χρόνο που φεύγει. Στο χρόνο όμως αυτό καλούμαστε να αποδείξουμε ότι πραγματικά μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά μας.

Μπορούμε, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας, τη συλλογική προσπάθεια, με σύνεση και ενεργό συνείδηση της πρότασης πολιτισμού που διαχειριζόμαστε, ως Κυθήριοι, Αντικυθήριοι και ως Έλληνες, να πετύχουμε την οικονομική και πολιτιστική έκρηξη που μας αξίζει.

Να πολεμήσουμε τη βαρβαρότητα των «Αγορών» με όπλα την πίστη μας στο Θεό, την εργατικότητα, την κατά κεφαλήν καλλιέργεια και την επίγνωση του πολιτισμικού μας πλούτου. Να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την καχεξία, την παρακμή και την ευτέλεια.

Οι Κυθήριοι και Αντικυθήριοι έχουμε περίτρανα αποδείξει ότι τα δύσκολα γνωρίζουμε πώς να τα αντιμετωπίζουμε και με αυτοπεποίθηση να χαράζουμε τη μελλοντική μας πορεία. Έτσι και σήμερα –επιστρατεύοντας τον καλύτερό μας εαυτό- θα δώσουμε σκληρό αγώνα για ένα πραγματικά καλύτερο αύριο για τα δύο νησιά μας και την Ελλάδα.

Ως Δημοτική Αρχή αμείωτα εργαστήκαμε όλο το 2011 για την πρόοδο των Κυθηρίων και των Αντικυθηρίων σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Και πιστεύουμε ότι ανταποκριθήκαμε επιτυχώς στις προκλήσεις που συναντήσαμε.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης διαχειριζόμαστε το σήμερα και σχεδιάζουμε προσεκτικά το αύριο των νησιών μας. Συνεχίζουμε λοιπόν, με μεγαλύτερη τόλμη και αποφασιστικότητα την πάλη μας με τα προβλήματα, ώστε τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα το 2012 να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα πολλά και δύσκολα του συλλογικού μας βίου.

Στόχος μας αμετακίνητος είναι να προσφέρουμε σιγουριά και προοπτική στη νέα –κυρίως- γενιά που περισσότερο από όλους δοκιμάζεται από την πολύπλευρη κρίση που μας πλήττει.

Ευτυχισμένο και ειρηνικό το 2012 για όλους.

Ελπίδα και στόχος μας το 2012 να αποτελέσει αφετηρία δημιουργικής αναγέννησης του τόπου μας.

Θεόδωρος Γ. Κουκούλης

Δήμαρχος