Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Εντός Ιανουαρίου "τρέχουν" τα θέματα της ακτοπλοΐας

Εντός Ιανουαρίου, όπως δήλωσε προ ολίγου ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας, κ. Ά. Γεωργιάδης, θα αξιοποιηθεί το πόρισμα που κατατέθηκε από την ειδική ομάδα που είχε συγκροτήσει, για την μελέτη των θεμάτων της ακτοπλοΐας, καθώς τα πράγματα όπως είπε πρέπει να “τρέξουν”.

Σε ερώτημα του TheSeaNation, αν το εν λόγω πόρισμα θα έχει τη τύχη προηγούμενων ανάλογων πορισμάτων περί ακτοπλοΐας και αντίστοιχων μελετών, ο κ. Γεωργιάδης υπήρξε κατηγορηματικός, λέγοντας πως τα πράγματα είναι σοβαρά.

Εντός του Ιανουαρίου επίσης θα γίνουν γνωστά και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τη κάλυψη αγόνων ενώ όπως αποκάλυψε για τη γραμμή Σάμου-Ικαρίας υπήρξε και ενδιαφέρον από άλλη εταιρεία για τη κάλυψη της εν λόγω γραμμής, για την οποία ως γνωστόν οι τοπικοί φορείς αντιδρούν με τη παρούσα κάλυψη από το πλοίο που είναι δρομολογημένο.

Αναφορικά με τα θέματα της αλιείας ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι υπήρξε εξαιρετική πρόοδος καθώς έχει δρομολογηθεί η επίλυση μιας σειράς θεμάτων, μηδέ εξαιρουμένων και κάποιων κονδυλίων της ΕΕ που εκκρεμοδικούσαν.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο και για τη συνάντηση και τη συνεργασία που είχε με τη κ. Δαμανάκη ενώ ανέφερε ότι σε εξέλιξη είναι και το θέμα του αναπροσδιορισμού των ορίων της παράκτιας αλιείας.

Τέλος αποκάλυψε ότι με σημερινή υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο κ. Χρυσοχοίδης λύθηκε το θέμα της αρρυθμίας των υπηρεσιών του υπουργείου που είχαν προκύψει ύστερα από την αποχώρηση των υπηρεσιών του Λιμενικού που αναφέρονται στο ΥΠΟΠΡΟ.

Αναφορικά με το θέμα της Ν. Μηχανιώνας και της εκεί ΑΕΝ είπε ότι προχωρά ολοταχώς η συνεργασία με τον αμερικανικό Νηογνώμονα για την αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί και αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα.
-----------------------------
Πηγή: theseanation.gr
-----------------------------