Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση Κυθήριων

Καθώς έγινε αναφορά στο όνομά μου, Εμμανουήλ Δαπόντες του Ιωάννη (ή Θεού), σε δελτίο τύπου του Δήμου Κυθήρων στις 16/12/2011, οφείλω να ενημερώσω τους Κυθήριους τα κάτωθι:

Όσον αφορά την παρεμπόδιση συνεργείου του Δήμου κατά τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό, πράγματι έκανα καταγγελία στην Αστυνομία γιατί γινόταν με το ανυψωτικό καλαθοφόρο όχημα του Δήμου χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη άδεια χειριστή μηχανοδηγού Γ΄ τάξης που απαιτείται.

Ο επιπόλαιος χειρισμός από τον δήθεν χειριστή, έθετε σε κίνδυνο τόσο την σωματική ακεραιότητα του επιβαίνοντος το καλαθοφόρο, όσο και των διερχόμενων πεζών, καθώς δεν είχαν προληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Συνεπώς, η παρεμπόδιση αφορά στο να συμβεί κάποιο ατύχημα από την παράνομη και ανεύθυνη χρήση του ανυψωτικού. Ποιός λοιπόν από την Δημοτική αρχή αναλαμβάνει την ευθύνη σε ένα ενδεχόμενο συμβάν; Μήπως τότε θα φταίει η κακιά στιγμή;

Ο Δήμος θα μπορούσε να είχε κάνει δεκτή την αίτησή μου στην υπ΄ αριθμό ΣΟΧ 1/2011 που κατέθεσα για την πλήρωση της θέσης μηχανοδηγού χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων και να εκτελεί τις εργασίες νόμιμα και υπεύθυνα.

Με απέρριψε με την αιτιολογία ότι δεν προσκόμισα την απαιτούμενη άδεια .Παρ’ όλο που κατέθεσα τα αποδεικτικά ότι κατέχω άδεια για όλα τα μηχανήματα εκτελέσεως τεχνικών έργων και όλων των κατηγοριών, ο Πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος Πρωτοψάλτης Μιχαήλ, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει!!!

Για την< αποκατάσταση ζημιών από τα συνεργεία του Δήμου>, ας μας ενημερώσει η Δημοτική αρχή την ειδικότητα των αποτελούντων τα συνεργεία, για να γνωρίζει ο δημότης την αξιοπιστία της <αποκατάστασης>. Η αλήθεια είναι ότι Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κυθήρων με έναν προϊστάμενο και έναν ηλεκτρολόγο δεν υφίσταται.

Γιατί άραγε η Δημοτική αρχή δεν φρόντισε στα πέντε (5) ολόκληρα χρόνια διοίκησης να στελεχώσει την Τεχνική υπηρεσία με το κατάλληλο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό , ώστε οι <αποκαταστάσεις ζημιών> να γίνονται νόμιμα και πιστοποιημένα;

Πάλι προτίμησε να εκτελεί εργασίες, χρησιμοποιώντας παράνομα προσωπικό άλλων ειδικοτήτων, χωρίς να έχουν σχέση με το αντικείμενο και χωρίς να υπάρχει καν υπεύθυνος επιβλέπων!

Τέλος, αναφορικά με τις αιτήσεις για παροχή στοιχείων, γίνονται όταν κρίνεται σκόπιμο για λόγους διαφάνειας. Πιστεύω ότι ο κάθε δημότης θα προσέφευγε στην συλλογή στοιχείων, για να υπερασπίσει τα επαγγελματικά του δικαιώματα απέναντι σε μια ανάλγητη Δημοτική αρχή.

Πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι παρ’ όλο που διαθέτω το μοναδικό εργοληπτικό Ηλεκτρομηχανολογικό πτυχίο Δημοσίων έργων στα Κύθηρα , δεν εκκλήθηκα ποτέ να δώσω προσφορά στις περίφημες αναθέσεις υπηρεσιών για την εκτέλεση Η/Μ εργασιών;

Η επαναλαμβανόμενη τακτική του Δημάρχου, να κάνει με αδιαφανείς διεργασίες, αναθέσεις υπηρεσιών μεταξύ φίλων του συνδυασμού του, ζημιώνει τον Δημότη φορολογούμενο, καθώς δεν δίνεται η δυνατότητα να κατατεθούν οικονομικότερες προσφορές για την εκτέλεση των εργασιών.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Δαπόντες Εμμανουήλ του Ιωάννη (ή Θεού)
Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.