Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 24/12/2011

Ο Δήμος Κυθήρων, για μία ακόμη χρονιά και παρά την υφιστάμενη οικονομική κρίση, προέβη -με ίδια μέσα και μηδενικό κόστος- σε εορταστικό στολισμό των Κυθήρων. Οι λιγοστοί εργατοτεχνίτες με τον ηλεκτρολόγο του Δήμου μας στόλισαν, με τα αγορασμένα ήδη από την προηγούμενη θητεία της Δημοτικής Αρχής, μεγάλο μέρος του νησιού των Κυθήρων.

Επί πλέον, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ποταμού και με δική του δαπάνη ενισχύθηκε σημαντικά ο στολισμός της κεντρικής πλατείας του οικισμού, ενώ περαιτέρω φρόντισε για τη διαμόρφωση μιας ευχάριστης και εορταστικής ατμόσφαιρας με Χριστουγεννιάτικους ύμνους, κάλαντα και τραγούδια. Παρόμοια πρωτοβουλία ανέπτυξε και ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Λογοθετιανίκων.

Εξ άλλου, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδίου και καταστηματαρχών της περιοχής στολίστηκε κομψά και εντυπωσιακά το Λιβάδι, θυμίζοντας διακόσμηση μεγάλης πόλεως. Στη Χώρα ακόμη οι επαγγελματίες ενίσχυσαν τον στολισμό της Πρωτεύουσας συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη εμφάνιση των Κυθήρων. Παρόμοιες πρωτοβουλίες αναπτύχθηκαν και σε άλλους οικισμούς, όπως στην Αγία Πελαγία από τον Τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο κ.α.

Δυστυχώς, όμως ελάχιστοι συμπατριώτες -από άγνωστη αιτία- παρενόχλησαν συστηματικά το έργο του στολισμού από το προσωπικό του Δήμου τόσο στη Χώρα όσο και στα Λογοθετιάνικα. Άραγε ακόμη και η δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας τους ενοχλεί; Δεν καταλαβαίνουν ότι με τέτοιες συμπεριφορές απομονώνονται ακόμα περισσότερο από το σύνολο των Κυθηρίων;

Η Φιλαρμονική στον Ποταμό έπαιξε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και άλλους Χριστουγεννιάτικους ύμνους, την ώρα του παζαριού, είναι καθιερωμένο να γίνεται παζάρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Ο μαέστρος Στρατής Θεοδωρακάκης ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του και ανέφερε ότι η Φιλαρμονική είχε παίξει τα κάλαντα για πρώτη φορά πριν 45 χρόνια. Ο φούρνος του Ποταμού προσέφερε μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Το επόμενο Σάββατο παραμονή Πρωτοχρονιάς θα επαναληφθεί το ίδιο από την Φιλαρμονική, ενώ με πρωτοβουλία του Προέδρου της τοπικής Κοινότητας, θα βγει ο Αι' Βασίλης στις 11:30 θα μοιράσει δώρα, και σοκολάτες στα παιδιά, προσφορά των καταστημάτων της περιοχής. Στη συνέχεια την σκυτάλη παίρνει ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Πελαγίας με ανάλογες εκδηλώσεις στις 2,30 στην Αγία Πελαγία.

Η αναπαράσταση της γέννησης στη σπηλιά με την Φάτνη, στα Μητάτα, θα γίνει και φέτος την παραμονή των Χριστουγέννων στις 5 το απόγευμα. Μια εκδήλωση που διοργανώνεται από την Επιτροπή του ενοριακού ναού και τον τοπικό σύλλογο "Μυρτιά". Θα προηγηθεί ο εσπερινός στον διπλανό σπηλαιώδη Ναό της Παναγίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ. κ Σεραφείμ, ενώ χορωδία θα ψάλει Χριστουγεννιάτικους ύμνους.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια η Χριστουγεννιάτικη έξοδος των Κυθηρίων προς το Λεκανοπέδιο και άλλες περιοχές -εντός ή εκτός Ελλάδος- ήταν εμφανώς μειωμένη λόγω της οξείας οικονομικής κρίσης. Πάντως, η Δημοτική Αρχή -παρά τις δυσκολίες- φρόντισε να προσφέρει στους παραμένοντες στα Κύθηρα τον καλύτερο δυνατό στολισμό καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεχάσουν, έστω και για λίγο το επαχθές Μνημόνιο και τα τραυματικά επακόλουθά του. Ως κατακλείδα, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε και όσους με τις δικές τους δυνάμεις συνεισέφεραν στη χαρμόσυνη πανδαισία που, σε κάθε περίπτωση, δημιουργεί το μήνυμα της Ενσάρκωσης και της ταπεινής ελεύσεως του Ιησού Χριστού στον κόσμο._

Το Γραφείο τύπου και ενημέρωσης του Δήμου Κυθήρων εύχεται σε όλους τους Κυθήριους "Χαρούμενα Χριστούγεννα".
-----------------------
Πηγή: kythira.gr
-----------------------