Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές στα επιμελητήρια

Παντελής Κουβέλης: Υποψηφιότητα με τον Κ. Μίχαλο

«Πρέπει να υπηρετούμε τα κοινά, εμμέσως αλλά και αμέσως. Για το λόγο αυτό, έθεσα υποψηφιότητα στις εκλογές του ΕΒΕΑ στο νέο κλάδο υπηρεσιών που χρόνια υπηρετώ, με το συνδυασμό "Ενωμένη Επιχειρηματικότητα" του Κωνσταντίνου Μίχαλου».

Αυτά επισημαίνει ο Παντελής Κουβέλης, επιχειρηματίας, που κατέρχεται στις επιμελητηριακές εκλογές, στις αρχές Δεκεμβρίου. «Στόχος μου, τονίζει, είναι η προσπάθεια για στρατηγική ανάπτυξης και βιωσιμότητας των επιχειρήσεών μας στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Είμαστε ενωμένοι για την τόνωση του ρόλου του Επιμελητηρίου, μέσα από την ανάπτυξη και την ανανέωση. Εργάζομαι χρόνια στους κλάδους υπηρεσιών facility management & ασφαλείας και γνωρίζω ότι χωρίς τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, δεν θα βγούμε εύκολα από το τέλμα. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα, σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται τη βοήθεια και τη στήριξη του επιχειρηματικού τομέα.

Ανάπτυξη είναι η λέξη ''κλειδί'' τα επόμενα χρόνια. Υγιής ανάπτυξη, η οποία θα στηρίζεται στην παραγωγή πλούτου μέσα από ένα ολοκληρωμένο και σταθερό δεκαετές αναπτυξιακό πρόγραμμα στηριγμένο στις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».

Γιάννης Τσάκος: Ενωτική Κίνηση Επαγγελματιών

Ο συνδυασμός «Ενωτική Κίνηση Επαγγελματιών» συμμετέχει στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με επικεφαλής τον Γιάννη Τσάκο. Οι 117 υποψήφιοι που απαρτίζουν το συνδυασμό είναι άξιοι επαγγελματίες, απ' όλους τους κλάδους και καλύπτουν όλες τις περιοχές ευθύνης του Επιμελητηρίου.

Ολοι διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία, κάποιοι είναι καταξιωμένοι συνδικαλιστές, κάποιοι άλλοι είναι νέοι που αποφάσισαν να συμμετέχουν, να αγωνιστούν και να συνεισφέρουν όλοι μαζί, έχοντας μοναδικό γνώμονα την προώθηση των συμφερόντων των επαγγελματιών.

«Το Επιμελητήριο πρέπει να αναγεννηθεί», αναφέρει ο κ. Τσάκος, «πρέπει ν' αλλάξει ρότα, να στηρίξει ουσιαστικά τον επαγγελματία, ενισχύοντάς, με προοπτική, όχι απλά την επιβίωσή του, αλλά το δικαίωμά του στην ανάπτυξη. Με το σύνθημα: "Μόνο ενωμένοι μπορούμε", καλούμε τους συναδέλφους μας επαγγελματίες να συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές που διεξάγονται στις 4 και 5 Δεκεμβρίου σε Πειραιά, Ελευσίνα, Κύθηρα, Λαύριο και Μέγαρα». Οι θέσεις του συνδυασμού γίνονται γνωστές και από το site: www.enkiep.gr .

Σπύρος Αλεξόπουλος: Βιοτεχνική συνεργασία

Συνάντηση με τον επικεφαλής της παράταξης «Βιοτεχνική συνεργασία» και υποψήφιο πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Σπύρο Αλεξόπουλο, είχε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Δημήτρης Κατσικάρης, εν όψει των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου και διοικητικού συμβουλίου στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Αλεξόπουλος ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα της βιοτεχνίας στα νησιά και την Τροιζηνία, τις προσπάθειες και τις θεσμικές παρεμβάσεις που έγιναν και γίνονται από το επιμελητήριο, καθώς και για το πρόγραμμα και το διεκδικητικό πλαίσιο της παράταξής του. Σημειώνεται ότι ο κ. Αλεξόπουλος συμμετέχει στη σημερινή διοίκηση του ΒΕΠ ως γενικός γραμματέας με πρόεδρο τον Ευάγγελο Τσιτούρα.
-----------------------------
Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
-----------------------------