Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

«Επίσκεψη στην Ένωση Τριτέκνων Πειραιώς και Νήσων»

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τριτέκνων Πειραιώς και Νήσων, με την ιδιότητά του ως Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, πραγματοποίησε ο Σπύρος Σπυρίδων, ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά από την Πρόεδρο κυρία Ευαγγελία Μάργαρη-Σαράντη και τους συνεργάτες της στο Δ.Σ. για τις δραστηριότητες της Ένωσης και τα ζητήματα που απασχολούν τους τρίτεκνους της περιοχής. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Ένωσης (Σκουφά 6, Κορυδαλλός - www.triteknoi.gr), την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.


Απευθυνόμενος στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Σπυρίδων ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι διπλά που βρίσκομαι εδώ, όχι μόνο για το έργο που με ενημερώσατε ότι επιτελείτε και στο οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε ως Περιφέρεια Αττικής, αλλά και επειδή, ως τρίτεκνος, ανήκω και εγώ στην τιμητική τάξη των μελών της Ένωσης.

Δυστυχώς η σημερινή κρίση παρατείνει την καταστροφική ολιγωρία του ελληνικού κράτους απέναντι σε ένα πολύ σημαντικότερο από την οικονομία πρόβλημα, το δημογραφικό, το οποίο αντιμετωπίζει επιδεινούμενο η χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Ακόμα χειρότερα, η πολιτική που ακολουθείται την τελευταία διετία ακυρώνει τα γενναία μέτρα που είχαν ληφθεί πιο πριν υπέρ των τριτέκνων, αντί να τα ενισχύει, όπως απαιτείται.

Σε συνθήκες αυξανόμενης υπογεννητικότητας των Ελλήνων και μαζικής λαθρομετανάστευσης, δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια αυτής της ολιγωρίας, ακόμα και σε μια οικονομική κατάσταση όπως η σημερινή. Όμως, θα πρέπει και εμείς οι πολίτες να αντιληφθούμε ότι είναι σημαντικό να συνεισφέρουμε στην ανανέωση του πληθυσμού της χώρας μας, με τις δυνάμεις που έχουμε και χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε για το πόσες ανέσεις μπορούμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας. Έτσι, άλλωστε, μας μεγάλωσαν και οι δικοί μας γονείς.

Σας συγχαίρω για το παράδειγμα που δίνετε, όχι μόνο ως οικογενειάρχες, αλλά και ως ενεργά μέλη της κοινωνίας, μέσα από τις δράσεις της Ένωσης. Η Περιφέρεια Αττικής είναι συμπαραστάτης στο έργο σας», τόνισε ο κ. Σπυρίδων.
-----------------------
Πηγή: spyridon.gr
-----------------------