Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μπλακ - άουτ στις πτήσεις την Κυριακή

Οι ελεγκτές θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Προβλήματα στις πτήσεις καταγράφονται από τη Δευτέρα, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τηρούν την προβλεπόμενη χωρητικότητα του εναερίου χώρου, προκαλώντας, έτσι, καθυστερήσεις στα δρομολόγια των αερογραμμών, ενώ προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, καθώς και 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 28 του μηνός από τις 12.00 έως τις 16.00.

Επίσης, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στις απεργίες της ΑΔΕΔΥ, όποτε αυτές προκηρυχθούν, ενώ από τη Δευτέρα και μετά τη λήξη της βάρδιάς τους, «θα παραμένουν στους χώρους δουλειάς τους, καθ' όλο το 24ωρο και μέχρι την ανάληψη εργασίας στην επόμενη βάρδιά τους, χωρίς να παρεμποδίζουν την εργασία των άλλων», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

«Το ίδιο ισχύει και για τους ελεγκτές που εργάζονται σε επιτελικές θέσεις γραφείων, οι οποίοι μετά την εργασία τους θα συγκεντρώνονται στον χώρο δουλειάς της επιχειρησιακής μονάδας εις την οποίαν ανήκουν» σημειώνεται.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επισημαίνουν ότι η ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που συνεπάγεται μείωση των μισθών τους, δεν θα εξοικονομήσει απολύτως τίποτε για το κράτος, καθώς οι αμοιβές τους προέρχονται από το Eurocontrol και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα, τονίζουν ότι, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε περικοπές των αμοιβών τους, τότε το δημόσιο ταμείο θα χάσει 100 εκατ. ευρώ (!), καθώς οι απολαβές τους επηρεάζουν το μέγεθος του μερίσματος που λαμβάνει το κράτος από το Eurocontrol από τα τέλη υπερπτήσεις των αεροσκαφών.
------------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
-----------------------