Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου έγινε στις 16 και 17/9 το πανηγύρι στην Αγία Σοφία, που βρίσκεται στο ομώνυμο σπήλαιο, στην περιοχή Σπηλίες Καλάμου.

Πραγματική κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε το βράδυ στον Εσπερινό, τον οποίο ετέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Πέτρος Μαριάτος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ.
 





 Ο Σεβασμιώτατος επέλεξε λόγω συνωστισμού η ευλόγηση των Άρτων να μην γίνει εντός του Ναού, αλλά στον ευρύ και ωραία διαμορφωμένο χώρο του προαυλίου, στην είσοδο της σπηλιάς.
Εκεί έγινε και το κήρυγμα από τον π. Πέτρο και έτσι όλοι συμμετείχαν και άκουγαν.

Ο π. Πέτρος στην εμπνευσμένη ομιλία του, μίλησε για τον βίο της Αγίας Σοφίας και των τριών Αγίων θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης και τόνισε τις υποχρεώσεις των γονέων και ιδιαίτερα της μητέρας έναντι των παιδιών αλλά και των παιδιών έναντι των γονέων.





Το πρωϊ ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Αγία Λειτουργία με δύο Ιερείς, τον π. Παναγιώτη και τον π. Φρουμέντιο, ευλόγησε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τους Άρτους πάλι στον προαύλιο χώρο και τελείωσε με σύντομη επίκαιρη ομιλία.

Εκεί έγινε και η διανομή τυο Αντιδώρου και των Άρτων και έτσι απεφεύχθη ο συνωστισμός στον περιωρισμένο χώρο του νυρίως Ναού.

Εκτός των Άρτων πολλά γλυκά και αναψυκτικά προσφέρθηκαν μετά το τέλος του Εσπερινού το βράδυ και της Θείας Λειτουργίας το πρωϊ.
 



Η οικογένεια των Σωτήρχων που φροντίζει και περιποιείται την Εκκλησία, μεριμνά έτσι ώστε όλοι οι προσκυνητές που συρρέουν εκεί από όλο το Τσιρίγο, να απολαύσουν ένα ποτήρι κρύο νερό και ένα ζεστό καφέ με βουτήματα και γλυκά.

Όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι, αφού απόλαυσαν μια πραγματική μυσταγωγία σε ένα εντπωσιακό χώρο, που μόνο ένας Παπαδιαμάντης θα μπορούσε να περιγράψει.




----------------------------------------------------------------------------------
Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος - Φωτογραφίες Evita Foto - Βασίλης Χάρος
----------------------------------------------------------------------------------