Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τα κριτήρια και τα μόρια για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο

Το πλήρες κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος για την εργασιακή εφεδρεία, το οποίο εστάλη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππα προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Σύμφωνα με τη τελική ρύθμιση που έχει συμπεριληφθεί στο εν λόγω Διάταγμα, κλείνει κατά πολύ η στρόφιγγα για την απορρόφηση του πλεονάζοντος προσωπικού στο Δημόσιο.Το Διάταγμα ορίζει ότι από τους πίνακες κατάταξης που καταρτίζει το ΑΣΕΠ, μόνον το 10%, όχι του συνόλου του προσωπικού, αλλά του συνόλου των ετήσιων προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο, θα καλύπτεται από το προσωπικό της εφδρείας. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Μ΄ άλλα λόγια, αν για το 2012 προκηρυχθούν 2.500 θέσεις στο Δημόσιο, μόνο οι 250 θα καλυφθούν από το πλέονάζον προσωπικό.

Κατά τ΄αλλα, με το Διάταγμα καθορίζονται τα κριτήρια και τα μόρια στα οποία αντιστοιχεί το καθένα από αυτά, για την κατάταξη του πλεονάζοντος προσωπικού που τίθεται σε καθεστώς εφεδρείας στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ.

Το προσωπικό που θα ενταχθεί στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ, που θα ανανεώνονται σε τακτικά διαστήματα, θα λαμβάνει επί 12 μήνες το 60% των αποδοχών του.

Στα κριτήρια κατάξης για το προσωπικό των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης δίδεται έμφαση στις ειδικές γνώσεις, ενώ για το προσωπικό της κατηγρίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην οικογενειακή κατάσταση.


----------------------
Πηγή: Το ΒΗΜΑ
----------------------