Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 2011

Δελτίο τύπου

Παρά την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση, οι 10ες Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων θα διεξαχθούν κανονικά από Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου μέχρι Κυριακή 2 Οκτωβρίου, όπως πάντα με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γιάννη Σταθάτο.


Το δέκατο Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας έχει ως θέμα «Ιστορία-Μνήμη-Φωτογραφία». Συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων ορισμένες από τις σημαντικότερες διαλέξεις που παρουσιάσθηκαν στο τετραήμερο διεθνές συνέδριο “Greek (Hi)stories through the Lens” (Η Ελληνική ιστορία μέσα από τον φακό) που διοργάνωσε το King’s College στο Λονδίνο τον περασμένο Ιούνιο.


Το εκθεσιακό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει δύο ομαδικές εκθέσεις: την τακτική έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι στο Παλαιό Αστικό Σχολείο του Ποταμού, και «Δέκα Χρόνια Φωτογραφικές Συναντήσεις» με στιγμιότυπα από τις Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθήρων 2002-2010. Επίσης παρουσιάζονται τρεις ατομικές εκθέσεις: τα «Εφήμερα Μνημεία» του Jeff Vanderpool, το Street Red του βραβευμένου φωτογράφου των περσινών ΦΣΚ, Λουκά Βασιλικού, και καινούργια βιντεοεγκατάσταση της Μαρίας Σχινά με τίτλο «Διάχυση»


Το απόγευμα της Πέμπτης 29/9 θα διεξαχθούν portfolio reviews στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο από γνωστούς φωτογράφους, καθηγητές και κριτικούς φωτογραφίας. Το βράδυ της ίδιας μέρας είναι αφιερωμένο στα δέκα χρόνια των Συναντήσεων. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει θεατρικό μονόλογο της Φωτεινής Παπαδοπούλου πάνω σε μια φωτογραφία του Κυθήριου φωτογράφου Παναγιώτη Φατσέα και προβολή της ταινίας «Σεβαστή μου Μητέρα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Διδυμιώτη και σενάριο Μαρίας Σχινά.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα των ΦΣΚ 2011

Περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ. 27360 31718
email: info@photokythera.com