Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μέχρι το τέλος του 2011 ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υγείας

Μέχρι το τέλος του έτους θα ενταχθούν σταδιακά στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όλοι οι ασφαλισμένοι του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ενώ παράλληλα θα διαμορφωθούν οι απαιτήσεις για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού φακέλου του ασθενή, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Νίκος Πολύζος δήλωσε, στη διάρκεια ημερίδας του ΤΕΕ/ΤΚΜ με θέμα «Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς: προοπτικές μετά το πρώτο βήμα», ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του εξοπλισμού για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και θα ολοκληρωθεί η πιστοποίηση των χρηστών της.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύζο χάρη στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξοικονομήθηκαν τους πρώτους επτά μήνες του 2011 σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στόχος είναι η εξοικονόμηση 700 εκατομμυρίων.

Στη διάρκεια της ημερίδας επισημάνθηκε ότι σήμερα 15.067 γιατροί συνταγογραφούν και 10.023 φαρμακεία εκτελούν τις συνταγές ηλεκτρονικά. Να σημειωθεί ότι από την 1η Φεβρουαρίου έως 28 Αυγούστου 2011 καταχωρήθηκαν από γιατρούς 2.114.435 συνταγές συνολικής αξίας 153.167.028 ευρώ. Οι συνταγές που καταχωρούνται και εκτελούνται για τους ασφαλισμένους των τεσσάρων μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων της χώρας (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ) ανέρχονται στις 28.000 και 24.000 αντίστοιχα ημερησίως.
---------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
---------------------