Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Έτοιμο το σχέδιο νόμου για τον θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό

Σχέδιο νόμου για τον θαλάσσιο και αλιευτικό τουρισμό, με στόχο να αντιμετωπιστούν όσα θέματα απασχολούν τον κλάδο, έχει καταρτίσει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ., Μανώλη Κεφαλογιάννη για τα «αντικίνητρα» του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού όπως αυτά επισημάνθηκαν στο συνέδριο «Posiodonia Sea Tourism Forum».

Στόχος του νομοσχεδίου, όπως σπεύδει να ενημερώσει ο κ. Παμπούκης, είναι η ανανέωση και αναμόρφωση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο και ασφαλές πλαίσιο.

«Προς την κατεύθυνση αυτή, με το νομοσχέδιο γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης των διατάξεων που αφορούν τα επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, καθώς και τα ημερόπλοια και ναυταθλητικά σκάφη, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει νέες διατάξεις για μια εναλλακτική μορφή τουρισμού, αυτή του αλιευτικού τουρισμού», όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός.
--------------------
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
--------------------