Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ο Δημήτρης Καρύδης στην Γεωργοκτηνοτροφική έκθεση Φρατσιών στα Κύθηρα.

Τετραήμερη επίσκεψη στα Κύθηρα πραγματοποίησε ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, κ . Δημήτρης Καρύδης από την Τετάρτη, 17 έως την Κυριακή, 21 Αυγούστου.

Κύριος σκοπός της επίσκεψης του κ. Καρύδη ήταν η συμμετοχή του για μια ακόμα φορά στην Γεωργοκτηνοτροφική έκθεση Φρατσίων που εδώ και 27 χρόνια διοργανώνεται στα Κύθηρα με την συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγών και Συνεταιρισμών του νησιού και χιλιάδων επισκεπτών που γεύτηκαν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα του νησιού όπως το μέλι , το λάδι και τα τυροκομικά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Κύθηρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Θ. Κουκούλη, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, κ. Π. Πρωτοψάλτη, τον εκπρόσωπο των βιοκαλλιεργητών και Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Β. Πρωτοψάλτη, τον πρόεδρο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Κυθήρων, κ. Τ. Καλίγερο.

Παράλληλα, περιόδευσε σε πολλές περιοχές όπως τα Μιτάτα, τη Χώρα, το Καψάλι, τον Αβλέμονα, τις Καλοκαιρινές όπου παρακολούθησε και την τοπική γιορτή, τον Ποταμό και την Αγία Πελαγία όπου συναντήθηκε με πολίτες, επαγγελματίες και παράγοντες του τουρισμού.

Ο κ. Καρύδης πραγματοποίησε επίσκεψη και στο κάμπινγκ του νησιού, στο Καψάλι, το οποίο επαναλειτουργεί για 2η χρονιά μετά από αρκετά χρόνια διακοπής της λειτουργίας του. Ο κ. Καρύδης παραβρέθηκε και στους κολυμβητικούς αγώνες που έγιναν στο φυσικό κολυμβητήριο του Καψαλίου και βράβευσε μικρούς αθλητές της κολύμβησης που πρωτεύσαν στους αγώνες.

Οι εκτιμήσεις των εκπροσώπων των φορέων συνέκλιναν στην παραδοχή ότι παρά την οικονομική κρίση , ιδιαίτερα τον Αύγουστο, η επισκεψιμότητα στο νησί κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα, όλοι όμως επισήμαναν την οικονομική δυσπραγία των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Τα θέματα: της λειτουργίας του παραδοσιακού παζαριού στον Ποταμό, τα Φράτσια και το Λειβάδι, της δημιουργίας χώρου υποδοχής και επεξεργασίας των λυμάτων του ελαιουργικού Συνεταιρισμού Λειβαδίου, της επέκτασης του αεροδιάδρομου του αεροδρομίου Κυθήρων, της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Φρατσίων μέσα από τα περιφερειακά προγράμματα του Υπουργείου Γεωργίας κυριάρχησαν στις συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς.

Ο κ. Καρύδης ζήτησε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των φορέων του νησιού και της Αντιπεριφέρειας Νήσων, να προετοιμαστούν οι αναγκαίες μελέτες προκειμένου να ενταχθούν στα Περιφερειακά Προγράμματα και δεσμεύτηκε να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την υλοποίηση των παραπάνω στόχων έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής στα Κύθηρα.

Τέλος, ο κ. Καρύδης ενόψει της έκδοσης του νέου Προεδρικού Διατάγματος μέχρι τέλος Δεκεμβρίου για δομή και λειτουργία της Εγχωρίου Περιουσίας, ζήτησε από το Δήμαρχο Κυθήρων, κ. Κουκούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εμπλεκόμενοι φορείς να εκφράσουν συγκεκριμένες θέσεις και σχέδιο.
-----------------------------
Πηγή: karydis.com.gr
----------------------------