Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Προώθηση ελληνικού ελαιολάδου στην Κίνα

Αυξάνεται σταθερά το καταναλωτικό, αλλά και το εμπορικό ενδιαφέρον για το ελαιόλαδο στην Κίνα. Στο μεταξύ, από χθες, βρίσκονται στην επαρχία Jiangxi της Κίνας ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, Κ. Χαρτζουλάκης και η επικεφαλής του εργαστηρίου Τεχνολογίας Ελαιολάδου, δρ Ε. Στεφανουδάκη, προκειμένου να ενημερώσουν αξιωματούχους και επιχειρηματίες για θέματα ελαιοκαλλιέργειας, για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού ελαιολάδου και τις ευεργετικές ιδιότητές του για την υγεία.

Συγκεκριμένα, οι κ. Χαρτζουλάκης και Στεφανουδάκη επισκέπτονται την Κίνα μετά από πρόσκληση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της επαρχίας Jiangxi, κ. Chen Daheng και της προέδρου της εταιρείας Green Food, κα Bixia.

«Σκοπός της επίσκεψής τους», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου, «είναι να τους ενημερώσουν για θέματα ελαιοκαλλιέργειας, για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού ελαιολάδου και τις ευεργετικές ιδιότητές του για την υγεία, αλλά και για να προωθήσουν τις δυνατότητες εμπορικής και τεχνικής συνεργασίας με κρητικές επιχειρήσεις και Ιδρύματα».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμα ότι «η εταιρεία Green Food Co δραστηριοποιείται στην εμπορία τροφίμων, κυρίως ελαίων από καμέλια και έχει έντονο ενδιαφέρον να ασχοληθεί και με την προώθηση του ελαιολάδου στην Κίνα. Γι' αυτό επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο τον Σεπτέμβριο του 2010 και την έκθεση 'Ελαιοτεχνία' τον Απρίλιο του 2011 στην Αθήνα», ενώ επισημαίνεται πως «η επαρχία Jiangxi έχει πληθυσμό 45 εκατομ. κατοίκους και η κατανάλωση ελαιολάδου και ελιών αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς».
---------------------------
Πηγή: paseges.gr
---------------------------