Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για τις αναλύσεις στο μέλι. Ποιοί μελισσοκόμοι είναι δικαιούχοι.

Kαθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και ο τρόπος για την πληρωμή επιχορηγήσεων δράσεων που αφορούν τις αναλύσεις μελιού, στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας 2011 – 2013.

Σύμφωνα με την απόφαση επιχορηγείται η κάλυψη μέχρι του 100% της δαπάνης... πραγματοποίησης αναλύσεων δειγμάτων μελιού για τον έλεγχο της ύπαρξης καταλοίπων φαρμάκων κι άλλων επικίνδυνων ουσιών σε αυτό (πχ. βαρέα μέταλλα, αντιβιοτικά, κλπ), προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία της υγείας του καταναλωτικού κοινού και η παραγωγή και εμπορία ασφαλών προϊόντων. Για το έτος 2011 το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο ποσό των 113.580€.

Επίσης επιχορηγείται η κάλυψη μέχρι του 100% των δαπανών ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης μελιού, με σκοπό τον έλεγχο της ποιότητας του μελιού (φυσικοχημικών και λοιπών χαρακτηριστικών του μελιού, ύπαρξης καταλοίπων, κλπ), προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία του καταναλωτικού κοινού. Για το έτος 2011 το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο ποσό των 90.000€.

------------------------------------------
Πηγή: agroschannel.com
------------------------------------------