Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σκάνδαλο με νοθεία στο ελαιόλαδο στην Κρήτη αλλά το ΥπΑΑΤ παραμένει απλός θεατής

Έρευνα για «ελληνοποίηση» ποσότητας 1.077.995 κιλών ελαιολάδου που πωλούνται ως κρητικό «εξαιρετικό παρθένο» και κρητικό «παρθένο ελαιόλαδο» σε μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ, πραγματοποιεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Η καταγγελία έγινε από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης (πρώην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Χανίων). -

Και ενώ συμβαίνουν αυτά και έγινε «σεισμός» από το σκάνδαλο στο νησί, από την πλευρά του το ΥπΑΑΤ μέχρι στιγμής παραμένει απλός θεατής και τηρεί «σιγή ιχθύος».

 Όμως στην ΚΥΑ (αρ. φύλλου 2026), στο άρθρο 9 παράγραφος 3, τονίζεται ότι μετά από καταγγελία υπηρεσίας του ευρύτερου δημόσιου τομέα για νοθεία στο ελαιόλαδο, θα πρέπει να είχε πραγματοποιήσει έκτακτους έλεγχους τριμελής επιτροπή, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και απαρτίζεται από έναν υπάλληλο της Δ/νσης ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έναν υπάλληλο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), με τους αναπληρωτές τους, και έναν εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών με τον αναπληρωτή του.
-----------------------
Πηγή: agrotypos.gr
----------------------