Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Για το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων

Την Τετάρτη 27/7, ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Κυθήρων πραγματοποίησε συνάντηση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του μουσείου, στην είσοδο της Χώρας.

Ο σύλλογος, που συστάθηκε τον περασμένο Αύγουστο, έχει ως κύριο σκοπό τη διαμεσολάβηση και διαβούλευση με κάθε δυνατό φορέα (Δήμο Κυθήρων, Υπουργείο Πολιτισμού, απόδημο Κυθηραϊσμό) καθώς και την άσκηση πίεσης για το θέμα της επισκευής και επαναλειτουργίας του μουσείου, που ως γνωστόν παραμένει κλειστό από τον Ιανουάριο 2006.



Σύμφωνα με τη συντονίστρια του συλλόγου, Ελένη Τζωρτζοπούλου, οι μέχρι τούδε προσπάθειες μεμονωμένων φορέων για την επαναλειτουργία του μουσείου απέβησαν άκαρπες λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων και αδιαφορίας του υπουργείου.

«Είναι φανερό πως μια απλή διαμαρτυρία προς τις αρμόδιες αρχές δεν αρκεί για να φέρει αποτέλεσμα. Χρειαζόμαστε μια συνεχή και ενοχλητική παρέμβαση σε όλα τα επίπεδα. Μια ομάδα πίεσης για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων».

Παρουσία πολλών Κυθηρίων και ξένων, με αισθητή όμως την απουσία αντιπροσώπων της δημοτικής αρχής, αναφέρθηκαν στην ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του μουσείου η κα Τζωρτζοπούλου και ο αρχαιολόγος Άρης Τσαραβόπουλος, ενώ έγινε και προβολή φωτογραφιών εκθεμάτων του μουσείου στον τοίχο του απέναντι σπιτιού.


Νέο και εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο στην εξίσωση αποτελεί η προκήρυξη του καινούργιου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, που προβλέπει χρηματοδότηση κατά 100% αντίστοιχων έργων – αρκεί να παρακαμφθεί η εγκληματική ηλιθιότητα του γραφειοκράτη ο οποίος, κατά τη σύνταξη του πολεοδομικού χάρτη της Χώρας, χαρακτήρισε τον χώρο του μουσείου «παιδική χαρά».

Only in Greece...

Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 30/7/2011
---------------------------------
Φωτογραφίες: Χρύσα Φατσέα
---------------------------------