Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Δελτίο Τύπου Δἠμου Κυθήρων - 22/7/2011

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 22-7-11 σε τακτική συνεδρίαση.

*Στο στάδιο της ενημέρωσης αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο η επίσκεψη του ιστιοφόρου σκάφους από την Βενετία που θα ξεκινήσει από την Ιταλία με προορισμό την Κρήτη θα διέλθει από τους Ιστορικούς τόπους που η "Γαληνoτάτη Δημοκρατία" είχε κτήσεις και υπάρχουν σημαντικά μνημεία από την παρουσία των Ενετών, από το Καψάλι θα περάσει στις 26-7-2011.

*Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν τα παζάρια του νησιού και την καταγγελία που έχει αποσταλεί, όπως επίσης και το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας σχετικά με τους λογαριασμούς της ύδρευσης, και τη σύγχυση που έχει δημιουργήσει στους καταναλωτές.

*Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα συζητήθηκαν η λύση της ΑΝΚΥ, το κλείσιμο του καταστήματος του ΟΤΕ στον Ποταμό.

*Για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης το συμβούλιο αποφάσισε να μην κάνει δεκτή την παραίτηση του προέδρου της Εγχωρίου Περιουσίας κ. Κοσμά Μεγαλοκονόμου. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

*Στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνονταν και εισηγήσεις για ανάκληση της άδειας λειτουργίας πέντε καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με την νομοθεσία αρμόδιο για την ανάκληση αυτών των αδειών είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, οι παραβάσεις που είχαν τα καταστήματα ήταν κυρίως υπέρβαση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην ανακαλέσει την άδεια κανενός καταστήματος.
-------------------------
Πηγή: kythira.gr
-------------------------