Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου της επιχειρηματικότητας του αγροτικού τομέα ζητά η ΝΔ

Στην απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην επιχειρηματικότητα του αγροτικού τομέα, αλλά και στη θέσπιση μέτρων και διατάξεων που να υποστηρίζουν και να επιταχύνουν πρακτικά και αποτελεσματικά στην ελληνική επικράτεια την καινοτομία στην παραγωγή, μεταποίηση κι εμπορία ελληνικών αγροτικών προϊόντων, αναφέρθηκε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ και βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε μετά την επίσκεψή του, συνοδευόμενος από το βουλευτή Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη, σε καινοτόμες μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων του Νομού Βοιωτίας.

Ειδικότερα ο κ. Κασαπίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τη στιγμή που η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των τριών τελευταίων χωρών της Ε.Ε. σε θέματα καινοτομίας, υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που πρωτοπορούν σε παγκόσμιο επίπεδο ως προς τα καινοτόμα τελικά προϊόντα που παράγουν.

Σ' ολόκληρη τη χώρα εμπνευσμένοι Έλληνες του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού τομέα, με αγάπη για την Πατρίδα, δημιουργούν και αναπτύσσουν μοναδικά και καινοτόμα αγροτικά προϊόντα και υπηρεσίες, εντελώς μόνοι, χωρίς την απαραίτητη υποστήριξη, καθοδήγηση και συντονισμό από την ελληνική πολιτεία.

Έτσι στο Ν. Βοιωτίας δύο επιχειρήσεις η μία μικρομεσαία με δράση στον τομέα των τροφίμων και η άλλη βιομηχανικής τάξης, συνεχίζουν να παράγουν σταθερά και αυξητικά, μεσούσης της κρίσης καινοτόμα προϊόντα περιζήτητα στην αγορά του εσωτερικού και εξωτερικού, με πολλές δυσκολίες που οφείλονται στον ανεπαρκή και αναποτελεσματικό δημόσιο τομέα.

Χωρίς όραμα και στρατηγική που να ενσωματώνει πρακτικά και αποτελεσματικά την έρευνα και την καινοτομία στην αγροτική παραγωγή της Πατρίδας μας, η ελληνική γεωργία κινδυνεύει θα συρρικνώνεται και θα μένει στάσιμη ως προς την ανταγωνιστικότητά της.

Ως Ν.Δ. πιστεύουμε στην απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην επιχειρηματικότητα και του αγροτικού τομέα αλλά και στη θέσπιση μέτρων και διατάξεων που να υποστηρίζουν και να επιταχύνουν πρακτικά και αποτελεσματικά στην ελληνική επικράτεια την καινοτομία στην παραγωγή, μεταποίηση κι εμπορία ελληνικών αγροτικών προϊόντων».
---------------------------
Πηγή: paseges.gr
---------------------------