Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Κάτοικοι των Αντικυθήρων προχώρησαν τη Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος σε εθελοντικό καθαρισμό της πανέμορφης παραλίας του Ξηροποτάμου, ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Στράτου Χαρχαλάκη, μέλους της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας.



Στον καθαρισμό συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Χαρχαλάκη, ο αγροτικός γιατρός του νησιού κ. Αντρέας Λαμπρόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού κ. Θοδωρής Κατσιρούμπας, ο κ. Γιάννης Κατσανεβάκης με το συνεργείο του καθώς και οικονομικοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται στο νησί.



Έγινε σχολαστικός καθαρισμός όχι μόνο της παραλίας αυτής καθεαυτής αλλά και ολόκληρης περιοχής μέχρι την αρχή του μεγάλου λαγκαδιού του Ξηροποτάμου, όπου υπήρχαν πολλά σκουπίδια που κατακλύζουν την περιοχή όλο το χειμώνα με τους ισχυρούς βορείους ανέμους.

Πλέον οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν αυτήν την εκπληκτικής ομορφιάς παραλία με τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, χωρίς την αισθητική και περιβαλλοντική υποβάθμιση που οφείλεται στη ρύπανση και τον ελλιπή καθαρισμό.



Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να συνεχιστούν, ιδίως στην περίοδο αυτής της κρίσης που όλοι ζούμε, όπου και οι οικονομικές δυνατότητες των Δήμων είναι περιορισμένες.

Καλό καλοκαίρι!

-------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
-------------------------